Bir Türk vizesiz nereye gidebilir?

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Bir Türk vizesiz nereye gidebilir?
türkiyenin vizesiz gidebildiği ülkeler vizesiz nerelere gidilir nereye gidilir türkiyenin gidebildiği ülkeler 2010 2011
Türkiye'nin son zamanlarda yürüttüğü diplomatik atak ve komşularla sıfır problem politikasının ardından bazı ülkeler, Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulamasını kaldırdı.Bakalım nerelere vizesiz gidebileceğiz.Listede AZERBAYCAN 'ın olmaması dikkat çekici.
Vizesiz gidebildiğimiz ülke sayısı 55 miş

Suriye, Libya ve Ürdün'ün Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasının ardından, Türkiye'ye vize uygulamayan ülke sayısı 55'e yükseldi.

Suriye ile karşılıklı vize uygulaması, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim başkanlığında ekim ayında Halep ve Gaziantep'te yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantılarının ardından kaldırıldı.

Vize uygulamalarına Libya ile, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya ziyareti çerçevesinde Libya lideri Muammer Kaddafi ile görüşmesinin ardından, Ürdün'le ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ürdün ziyareti sırasında karşılıklı olarak son verildi.

Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle:

Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.
 
Vallahi güzel bilgi aslında Sri Lankaya gidip bi çay içmek iyi olur diye düşünüyorum ne dersiniz :)
 
Bayaa varmis ben bunu daha kisitli vede sadece komsu ülkelere Vizesiz gire bilir diye tahmin ediyordum. Bahamalar ve Guatelama´nin bu liste icerisinde olmasi beni hem sasirtdi hemde sevindirdi :)

Paylasim icin tskler.
 
valla bnce ıyı ama ynı dha degisik ulkeler olabılırdı dusunulmesı gereken bır konu cumhur başkanı başbakan devreye girsin
 
Geri
Üst