Birbirinden Leziz Kolaylıkla Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Birbirinden Leziz Kolaylıkla Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlılar




Sevgili melekler, okulların da tatil olduğu şu günlerde çocuklar da evdeyken onların hoşuna gidecek menüler hazırlamak isteyebilirsiniz. Bu menülerin en önemli noktası ise tatlılardır. Hem çocuklarınız için hem de misafirlerinize ikramda bulunabileceğiniz kolay tatlı tarifleri ile karşınızdayız..:)



nevzine-3be.jpg


Nevzine
Gerekli malzemeler:

Yaklaşık 5 su bardağı kadar un.
250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş).
1,5 su bardağı ceviz (iri dövülmüş).
3 çorba kaşığı tahin.
3 çorba kaşığı yoğurt.
1 çay kaşığı karbonat tozu.
1 su bardağı pekmez.

Tatlı Tarifi:

Nevzine tatlısı hazırlamak için öncelikle fırını 180 (turbo 160) dereceye ısıtın. Orta boy büyüklükte bir tepsiyi yağlayın. Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabının içine alın. Hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar şekilde karıştırarak yoğurun. Hamur birleşmevecek, parça parça bir kıvamda kalacak, sert kıvamda olacak. Yine orta boy bir tepsiyi yağlayın ve hamuru içine alıp avuç içiyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın. 1-2 santim kalınlığında olmalı. Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak. Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat kadar fırınlayın. Bıçakla kare kare kesin ve 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcakken üzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdiriniz. 1-2 saat dinlendirdikten sonra artık nevzine tatlısı servis yapılabilir. Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanmanız mümkündür. 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile şeker şerbetini hazırlayabilirsiniz.




muhallebili_kupta_kadayif-282.jpg


Muhallebili Kupta Kadayıf
Gerekli Malzemeler:

250 Gr. kadar Tel Kadayıf
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Damla Sakızı
1 Paket Labne Peyniri
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Üzeri İçin:
Dondurma

Yapılışı:

İlk önce kadayıfları ince ince doğruyoruz. Doğradığımız kadayıfların üzerine cevizleri döküyoruz. Kadayıfları tereyağ ve sıvıyağ içerisinde kavuruyoruz.

Kadayıflarımızın üzerine şeker ve tarçın dökerek kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya devam ediyoruz.

Muhallebisi için; Tencerenin içine sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve yumurtanın sarısını ilave ederek bir süre karıştırıyoruz.

Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peynirini döküyoruz. Kupların zeminine önce kadayıfları koyuyoruz ve üzerine muhallebi döküyoruz.

Malzemeler bitene kadar bir kat kadayıf ve bir kat muhallebi koyuyoruz. Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlımızı dolapta 1 – 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun.




cicek_tatlisi-185.jpg


Çiçek Tatlısı
Gerekli Malzemeler:

• 2 adet yumurta

• 2 çorba kaşığı sıvıyağ

• 2 çorba kaşığı yoğurt

• yarım kahve fincanı kadar sirke

• 1 paket kabartma tozu

• alabildiği kadar un

• 125 gr tereyağı veya margarin

• 1 su bardağı dövülmüş ceviz,

• nişasta

Şerbet İçin

• 2 su bardağı kadar şeker

• 1.5 su bardağı su

• 1 tatlı kaşığı limon suyu


Çiçek Tatlısı Tarifi:

1- Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunuda ekleyin ve soğutun.

2- Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kabın içine alın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin.

3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğüne gelinceye kadar açın. Ortasından büzerek fiyonk şekilleri verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirin ve çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatın, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyun ve diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin.

4- Yağlanmış bir tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eriterek üzerine gezdirin.

5- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişirin.

6- Soğutmuş olduğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistan cevizi serperek servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Geri
Üst