Bisiklet Farları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Bisiklet Farları
bisiklet farları bisiklet farı dinamo fiyatları dinamosu fiyatları dinamosu
İki arkadaş gece yan yana bisikletle gidiyorlar. Hızları eşit. Birinin bisikleti büyük tekerlekli, diğerinin küçük tekerlekli. Hangisinin farı daha kuvvetli parlar? NEDEN?
 
Ce: Bisiklet Farları

bisiklette far olurmu varda benmi bilmiyom:D:D
 
Ce: Bisiklet Farları

tabiiki küçük tekerlekli olaının parlar . çünkü tekerlek dönüş sayısı fazla olacağından çünkü rbüyük >r küçük ters orantılı. o yüzden küçük olanı daha fazla elektrik üreteceğinden küçük olanının parlar
 
Ce: Bisiklet Farları

canım bak küçük tekerleğin çapı küçük olduüğundan büyük 1 sefer dönerken küçük 2 sefer dönmek zorunda hızlar eşitken de durum böyledir.
o yüzden küçüğün kinetiği daha büyüktür. büyüğünse potansiyeli büyüktür. bu durumda küçük olanının farı daha parlak olur.
eğer bu sorunun cevabı büyük olansa baştan söyliyeyim YANLISSSSSS
 
Ce: Bisiklet Farları

İlk olarak bu devirlerle ilgili bir soru, soru sağlam bir kaynaktan ve yanlışlık yok, ben size cevabı büyük olan demedim. Sadece daha dikkatli olmak gerek dedim.

Dinamonun devir sayısından bahsediyorum ben. Siz tam anlamadınız sanıyorum. Çaplar farklı olsa da hız aynı olunca dinamo devir sayısı değişir mi?
 
Ce: Bisiklet Farları

İkiside eşit oranda yanar.Eğer biri daha hızlı gitseydi. O zaman onunkisi daha parlak yanardı.

Doğru cevap:)

Tekerlek çapları ne olursa olsun sonuçta hızları aynıdır , yani küçük teker daha çok devir yapmış olsa bile dinamonun devir sayısı değişmeyecektir , bu yüzden eğer hızları aynıysa bisikletlerin farlarının yanma şiddeti de aynı olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst