Bisiklette Güvenlik Kontrolü

zuzu65

Yeni Üye
Üye
Bisiklette Güvenlik Kontrolü
bisiklet güvenlik malzemeleri bisikleti güvenli kullanma kuralları güvenli bisiklet kullanımı kullanma kuralları arka koltuk
.
Bisiklette Güvenlik Kontrolü

Bisiklete Binen Çocuğunuzu Sürekli Kontrol Altında Tutun:
9 yaş altı çocuklar mutlaka bir yetişkin nezaretinde bisiklete binmelidir. Bu yaş grubundaki çocukların çoğu gözetim altında olmadan güvenli bir şekilde bisiklete binecek beceride değildir.

Yol Kurallarını Öğretin:
Çocukları yalnız başlarına bisiklet kullanmaya bırakmadan önce, güvenli bisiklet sürüşü için gerekli yol kurallarını öğrendiğinden emin olun.

Araç Yollarının Tehlikesini Öğretin:
Çocuklar araç yollarının, güvenlik riski oluşturan tehlikeli kavşaklardan oluştuğunu bilmelidir. Yola girmeden önce durmalılar, sola, öne, sağa, ve tekrar sola bakarak etrafı gözetlemelidirler.

Kask Giydirin:
Bisikletli ölümlerin yarıdan fazlası (dörtte üçü) kafa travmaları ile ilgilidir. Uygun bisiklet kaskı giyinmek önemlidir. Ebeveynler kask kullanarak uygun örnek oluşturmalıdır.

Bisikletin Uygun Olduğundan Emin Olun:
Çocuğunuza aldığınız bisikletin kullanıma hazır olduğunu gösteren "test edilmiştir" etiketinin olup olmadığını kontrol edin.

Çok küçük veya büyük bisiklet güvenlik açısından risktir. Bisiklet boyu nasıl kontrol edilmeli: Çocuğunuzu bisiklete bindirin, en az her iki ayak parmakları iki yandan da yere dokunmalıdır. Çocuğunuz gece bisiklete biniyor ise bisiklette far olması gerekir ve ayrıca çocuğunuzun yanında bir el feneri bulunması gerektiğini öğretin. Bisiklette zil bulunmasının yaya kazalarını önleyeceğini unutmayın.

Bisiklet Malzemelerini Kontrol Edin:
Anne babalar çocuklarının bisikletlerinin, ışık, reflektör, zil, gibi güvenlik malzemeleri ile donatıldığından emin olmalı. Kask güvenlik açısından standartlara uygun olmalıdır.

Güzel Örnek Olun:
Çocuğunuzla bisiklete binerken ona güzel örnek olun ve sizde kaskınızı takın.

Bisiklet Sürüşü :
Çocuklar trafik kurallarına uymalı ve her trafik işaretinin ne anlama geldiğini bilmelidir.

Çocuklar hiçbir zaman arkalarına bakmadan bisikletle dönüş yapmamalıdır. Onlara dönme sinyali vermeden ve dönmeye başlamadan önce omuzlarının üzerinden geriyi kontrol etmeyi öğretin. Çocuklar, kalabalık caddelerde ve gece bisiklete binmekten kaçınmalıdır. Eğer trafik yoğunsa, çocuklar dönüşe başlamadan önce yolun kenarında durup uygun bir boşluğu beklemelidir.

Genç bisikletçiler için yürüyüş yolu belki de en uygun yer olacaktır. Buna rağmen ebeveynler çocukları yürüyüş yolunda bisiklet kullanırken dahi onların araç yoluna çıkışlarını engelleyebileceklerinden emin olmalıdır.

Çocuklara, yolu geçmelerinin ne zaman emniyetli olacağını anlamalarına yardımcı olun. Çocuklara, caddeyi, yaya yolunu ve tren raylarını geçerken bisikletleri ile yürümelerini öğretin.

Kask Kullanımı :
Çocuklar bisiklet kullanırken uygun kask kullanmalıdır. Kask güvenlik açısından ebat olarak uygun olmalıdır. Çene kayışı ve pedi ayarlandığında, kask ileri geri oynamamalı ve çıkmamalı. Kafaya düzgün şekilde ve yatay olarak oturmalı ve kaş üstünde iki parmak, (3cm) kalacak şekilde aşağıya doğru kafayı sarmalıdır. Çene kayışı acıtmayacak kadar sıkı, ön ve arka kayışlar sıkıcı ayarladığında kulak altında birleşecek şekilde olmalıdır. Kask işlevini bir defa yerine getirir. Eğer kaskınız çarpmaya maruz kalır ve iç gömleği (fileleri) şoku üzerine almak durumunda kalırsa, yeni bir kask satın alın. Hasar görünür olmasa da kaskın şok emme kapasitesi yok olmuş olabilir. Eğer çocuğunuz 5 yaş altında ise, kaskın özellikle bu yaş grubu için dizayn edildiğinden emin olun. Kaskı kısa aralıklarla, kontrol ederek iyi durumda olduğunu tespit edin.

Bisiklette Çocuk Koltuğu Kullanırken :
Bisikletin arka selesine oturamayacak kadar küçük olan çocuklar hiçbir zaman bisikletle taşınmamalıdır. Yalnızca küçük bir kaskı taşıyabilecek kadar boynu kuvvetli olan çocuklar (genellikle1 yaşında) taşınabilir.
Çocuklar tarafından açılamayacak özellikte emniyet kemerli ve sağlam, dayanıklı bir koltuk seçin. Çocuk ayaklarının korumasının yeterli olduğundan emin olun.

Çocuğun sallanmasını engellemek için yüksek arkalıklı ve yan korumalı koltuk seçin. Koltuğun sallanmaya dayanıklı olması için bisikletin ana yapısına sıkıca ve emniyetlice monte edilmesi gereklidir.

Bisikletle meydana gelen ölümlerin %85 inin nedeni kafa travmaları - çarpmalarıdır.

Bisiklet kazalarının büyük çoğunluğu evin yakın çevresinde ve mahalle hudutları içinde meydana gelir. Yan yollardan veya mahalle aralarından ana caddeye çıkışlar ,10 yaş altındaki bisikletli çocuk ölümlerinin yarısından fazlasının temelini oluşturur.

10-19 yaşları arasında meydana gelen ölümlerin % 58 inin nedenleri arasında motorlu araç yollarına dönüşler ve girişler yer almaktadır.





cocukguvenligi.com
 
Cevap: Bisiklette Güvenlik Kontrolü

evet canım oğluma tembihliyorum ama genede korkuyorum Allah korusun
saol canım paylaşım için...
 
Cevap: Bisiklette Güvenlik Kontrolü

aman allah korusun tüm yavrularımızı
 
Geri
Üst