Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları
bisküvi nasıl saklanır, bisküviyi taze saklamak için, bisküvi saklama



Sevgili melekler, satın aldığımız bisküvi ve gofretler ilk açtığımızda ne kadar taze ve çıtır çıtırsa, bir süre dışarda kaldığında da o kadar yumuşama gösterir. İlk andaki keyifli tüketimini kaybeden bizküvi ve gofretleri doğru saklarsanız, aynı lezzeti zaman geçse de bulabilirsiniz. Nasıl mı?


bisküvi.jpg



Bisküviler, gofretler ve diğer bilumum çıtır atıştırmalıklar paketi açıldıktan sonra kimyasal değişime (bakteriler sayesinde) uğramaktadır. Biz bu olayı “bisküviler yumuşamış” olarak değerlendiririz. Bir paketi açtığınız bir kısmı kaldı yenilmedi eğer bu durumda o bisküvileri hava almayan bir ortamda muhafaza edemezseniz yumuyaşacaktır.

Eğer gofreti veye bisküviyi paketinden çıkardıktan hemen sonra tüketmeyecekseniz bir kabın içine veya ağzı kitlenen poşetlere koymanız söylenir. Bisküvilerin bayatlamaması için bu yöntemi uygulamanız gerektiğini biliyorsunuz. Evet bunlar doğrudur ancak tam etkili yöntemler değildir.

Taze olarak saklamak istediğiniz gofret, bisküvi tarzı gıdaları cam kavanozun içine koyun. Cam kavanozlar diğer saklama kaplarına oranla daha sağlıklı ve daha güvenlidir. Kavanoz içerisinde güvenle saklayabilir, isterseniz 1 ay sonra bile taptaze çıtır çıtır yiyebilirsiniz.
 
Geri
Üst