Bitkilerle doğal yollarla gebelikten korunma

Uzman SühaN

Administrator
Bitkilerle doğal yollarla gebelikten korunma
Çocuklar hepimiz tarafından sevilir, ancak her çift onlara doğru zamanda sahip olmak ister. Bu güzel bir evredir ve yalnızca iki insan ebeveynlik için hazır olduğunda dikkatlice planlanmalıdır. İstenmeyen gebeliği önlemek için, kadınların çoğu gebeliği önleyici hapları tercih eder. Bu hapların vücudunuz üzerinde uzun vadede olumsuz etkisi vardır. Peki gebeliği ertelemek için doğal yöntemler varmıdır ? Evet . Doğum kontrolünde birkaç bitkisel ve doğal ilaç vardır . Bu ilaçlar döllenmeyi ve implantasyonu engeller veya menstruasyonu uyarır. Aşağıda yer alan yöntemler gebelikten % 100 korumaz. Gebelik planınız yok ise size uygun en etkili doğum kontrol yöntemlerinden birini uygulayın. Doğum, doğum kontrolü,doğum kontrol yöntemleri,bitkisel doğum kontrol, bitkilerle doğum kontrol yöntemleri .


bitkisel doğum kontrol.jpg






Doğum kontrolünde en dikkatli önlemlerin bile zaman zaman başarısız olabileceği doğrudur. Gerek sizin aldığınız önlemler gerekse doğum kontrol uygulamaları yetersiz olabilir. Aldığınız tüm ihtiyati tedbirlere rağmen, hamile kalabileceğinizi unutmayın. Neyseki doğru uygulandığında doğum kontrol yöntemlerinin çoğu etkilidir. Ayrıca bir takım ev ilaçlarıda istenmeyen gebeliği koruyabilir.



Otlar ve bitkiler sadece pişirme ya da güzellik amaçlı kullanılmıyor. Geçmişte bazı şifalı otlar istenmeyen gebelikler için de kullanılmış. Aşağıda, doğal olarak hamileliği önlemek için bazı ev ilaçlarının bir listesini verdik ve kullanımlarıyla ilgili asgari sağlık riski taşıyorlar. Bu nedenle her hangi bir otu bitkiyi kullanmadan önce doktora danışmanızda fayda vardır.




maydanoz.jpg





Maydanoz gebeliği doğal olarak önlediği düşünülen en etkili ev ilaçlarından biridir. Bu bitki kolayca bulunur ve bitki çayı şeklinde en iyi şekilde kullanılır.





kayısı.jpg


Kurutulmuş kayısı, küçük olgularda konsepti önlemek için de kullanılır. Ancak gebeyseniz bunu tüketmekten kaçının.




incir.jpg


Cinsi münasebetten sonra kuru incir yemeniz istenmeyen gebelikten koruyabilir. Her gün 2-3 kuru incir tüketin.Ayrıca kan dolaşımına yardımcı olur. Mideyi etkileyebileceğinden daha fazla tüketmeyin


papaya.jpg


Papaya doğum kontrolünü sağlayarak istenmeyen gebeliği önler. Birliktelikten hemen sonra tüketmek gebeliği önlemeye yardımcı olur.Yaklaşık 3-4 gün boyunca günde en az iki kez tüketmelisiniz.Pozitif gebelik testi sonucunuz varsa , meyveyi yemeyi bırakın.


yabani havuç.jpg



Yabani havuç tohumları doğumun kontrolünde etkilidir. Yabani havuç tohumu öğütülerek tüketilebilir. Yalnız daha önce belirttiğimiz gibi bu tür uygulamaları hekime danışmadan yapmayın.



zencefil.jpg



Zencefil, ortak bir mutfak malzemesi olmasının dışın da istenmeyen gebeliklerin önlenmesine yardımcı olabilir. Menstrüel kanamayı uyarır. Her gün 2 fincan tüketmek gebeliği önleyebilir.



tarçın.jpg


Tarçın doğum kontrolü için diğer doğal ilaçlar kadar etkili değildir. Hamilelikten kaçınmak için yalnızca uzun süre alındıktan sonra çalışır. Gebeyseniz tarçın tüketmekten kaçının bu düşüğe neden olabilir.


c vitamin.png



C vitamini, en saf formda alındığında, en iyi doğum kontrol yöntemi olarak kullanılabilir. Güvenli olmayan birliktelik sonrası gebelikten korunmak için C vitamini içeren besinler tüketin.



Kara yılan otu istenmeyen bir gebeliği önlemenin etkili bir başka yöntemidir. Gebeler kesinlikle kullanmamalıdır yoksa düşüğe neden olabilir.



Deve dikeni gebelikten kaçınmak için güçlü bir bitki olarak kabul edilir.



Karabuğdayda istenmeyen gebeliklerden kaçınmak için etkili bir çaredir.


Doğum kontrol yöntemleri ve etkinlik oranları



Yukarıdaki şifalı otları almaya başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız önerilir. Yanlış dozaj veya yanlış otlar sağlığınız için komplikasyonlara neden olabilir ve bazı durumlarda infertilite sorunlarına neden olabilir.Bu bilgiler internetten derlenerek hazırlanmıştır. Doktor tedavisinin yerini almaz. Gebelik istemiyorsanız bir doktordan tavsiye alarak size uygun etkili bir doğum kontrol yöntemini tercih edebilirsiniz. Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst