bitkilerle gelen güzellik...

M

minerwa

Forum Okuru
bitkilerle gelen güzellik...
Bitkilerle Eksiksiz Vücut Bakımı

Güzellik deyince artık doğal ürünler devreye giriyor. Bir çok insan doğal yaşamdan "sırları" öğrenip uyguluyor. Amaç genç ve güzel kalmak. Sizin için de uygulaması çok kolay.. Kivi ile gelen cilt güzelliği ve ısırganla parlak saçlar hiç de uzak değil.




21guzelic.jpg
Size bu bölümde her zaman doğal olan önerilerde bulunuyoruz. Ama kadınlar o kadar titizler ki, o söz edilen uygulama hakkında emin olmak istiyorlar bu nedenle. Bu konuda haklılar çünkü bir çok insan artık içinde kimyasal madde bir ürüne çok fazla prim vermek istemiyor. Şifalı ve doğal ürünlerle güzellik ve bakım konusu son yıllarda bu yüzden trend oldu. Doğal ürün uzmanı Volkan Kurt, bu kez farklı doğal yöntemlerden söz ediyor.

Pürüzsüz cilt için
Stres ve yanlış beslenme cildi bozar. Bu arada cildi bakımsız bırakmak da elbette aynı etkiyi yaratır. Bu aralar herkes anti-aging kremlerini kullanıyor. Oysa haftada bir kez peeling uygulaması ile bu sorun çözersiniz. Yüzeydeki ölü hücreler peeling ile yok olur. Bu süreç içinde pürüzsüzlük sağlar. Peeling için "doğal" bir öneri istiyorsanız şunu söyleyebiliriz.. Yüzünüze meyve maskeleri de uygulayabilirsiniz. Hem daha ucuz hem de yan etkisi yok!

Boyun bakımı
Boyun bölgesi önemli. Buraya hergün gerginleştirici bir doğal krem sürün. Haftada bir kez de boyun ve dekolte bölgesine masaj yaptırın.. Boyun için arada önerdiğimiz doğal maskeleri uygulayabilirsiniz. Mutlaka bitkilerden yararlanmak ve onları da önermek bizim özelliğimiz. Size biberiye özlü kremi tavsiye ediyoruz bunun için..

Kolları ihmal etmeyin
Aşırı güneş ışığı nedeniyle kollar da zarar görüyor bu aralar. Kollardaki lekeler ve izler için mutlaka bir leke çıkarıcı bitkisel losyon kullanın. Çiller ile ilgili doğal ürünleri eller ve kollar için kullanabilirsiniz. Bu arada kırışıklık kremlerini kollarınıza da sürmeyi ihmal etmeyin. (Doğal özlü olması şartıyla)

Dudaklara sürülen ürünlerde kimyasallara dikkat edin
Bazı dudak bakım ürünleri kimyasal yağlar içeriyor. Bunlar dudakları kurutarak kötü bir görüntü oluşturuyur. Kullandığınız ürünün bileşiminde bitkisel yağlar olursa daha çok yarar görürsünüz .

Kivi güzelliği
Kivi'de çok fazla C vitamini var. İçindeki meyve asitleri de cildi yeniler. Peeling etkisi gösterirler. Böylece hem lekeler gider hem de canlı bir görünüm alır. Unutmayın, ölü deriyi ciltten attığınızda kolajen yapılanması olur.

Kivi maskesi
Bir kivinin kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Bu halkaları cildinizin bir çok yerine koyun. Yarım saat dinlendikten sonra yıkayın. Cildiniz yağlı ise kiviyi özellikle tercih edin, Çünkü gözenekleri sıkılaştırır ve yağ dengesini sağlar.

Işıltılı saçlar
Saçları için en etkili bakım ısırganlı şampuanlarla olur. Ama bunu siz de evde yapabilirsiniz.. Aktardan aldığınız bir avuç ısırganı ılık suda bekletip. (Bir gece önceden yarım veya bir litre suya koyabilirsiniz) Daha sonra suyunu banyodan önce saçlarınıza sürün. Ve bir havluya sarıp bekleyin. Yarım saat sonra (durulamak için) yıkarsanız, sağlıkılı saçlar elde edersiniz. Ancak bunu haftada iki kez yapmanız ve en az iki ay devam etmeniz gerekir.

Doğallık ve güzellik dileklerimizle


 
Geri
Üst