Bitkisel maskeler,tırnak, saç,cild..

Pasaklı Tanrıça

Yeni Üye
Üye
Bitkisel maskeler,tırnak, saç,cild..
tırnak soyulmasına bitkisel çözüm saç yumuşatıcı maske tırnak maskeleri soyulmasına çözüm yüz
Güzellik için Bakım Kürleri

Çatlayan ayak topukları için...
Malzemeler: Vazelin, gripin, çorap
Hazırlanışı: Bir kutu vazelinin içine 2 adet gripinin içindeki tozu katıp karıştırın ve yatmadan önce ayaklarınıza iyice sürün. Çoraplarınızı giyip yatın. Birkaç kez uyguladığınızda sonuca inanamayacaksınız.

Pürüzsüz bir vücut için...
Malzemeler: Taze nane, tuz
Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprakları atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün. Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki. Tuz ise, peeling yapma özelliği ile cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır. Haftada bir kez ya da ihtiyaç duyduğunuzda uygulayabilirsiniz.

Kuru ciltlere süt banyosu...
Malzemeler: Süt, tuz, bal
Hazırlanışı: Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın. Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz, ölü derinin ayrılmasına yardımcı olur. Haftada bir kez uygulanmalıdır.

Selülit...
Selüliti oluşturan nedenlerin başında östrojen, doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sistemi yetersizliği bulunuyor. Selülitten kurtulmak için birçok yöntem vardır ama, doğal ve kolay olanı tercih ediyoruz.
Malzemeler: Rezene, anason, biberiye
Hazırlanışı: Sabahları 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve bir tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin.

Pamuk gibi eller için...
Malzemeler: Limon suyu, zeytinyağı
Hazırlanışı: Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından yıkayın. Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkilidir, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi yapar. Zeytinyağı da kuruluğu giderir ve cildi yumuşatır. Ellerinizin kuruduğunu hissettiğiniz heran kullanabilirsiniz.

Bakımlı tırnaklar için...
Tırnaklar güneşlenme süresince kalınlaşır, şekil anlamında bozulur, kolayca kırılabilir veya pul pul dökülür. Bu esnada deri de değişir. Tırnaklarınızın üzerine süreceğiniz lavanta yağı, etkin bir koruma sağlar.

El maskesi...
Maskeyi uygulamadan önce bir süre ellerinizi ılık suda yumuşatın. Ardından tırnaklarınızı 5 dakika boyunca ılık zeytinyağı ve 1 çay kaşığı balın içinde bekletin. Sonra da zeytinyağıyla ellerinize ve parmaklarınıza masaj yapın.

İpek gibi saçlar için...
Malzemeler: Yumurta sarısı, rom, adaçayı yağı
Hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla adaçayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlarınıza uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın. Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı yumuşatıcı etki saçlarınızı daha kolay taranır hale getirir. Romun içerdiği alkol dezenfektanın ise arındırıcı etkisi vardır. Bu kremle saçlarınız daha yumuşak ve ipeksi olur, tararken de zarar görmez. Haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

Saç maskesi...
Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal, bir limon
Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı balı bir limonun suyuyla karıştırarak saç maskenizi hazırlayabilirsiniz. Maskeyi kuru saçınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayın. Saçlarınız dolgun ve parlak bir görünüme kavuşacaktır. Haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

Bebek gibi bir yüz için...
Malzemeler: Yumurta sarısı, süt
Hazırlanışı: Bir kapta bir yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek onbeş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla ılık ve soğuk suyla yıkayın. Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. Yumurta sarısı cildinizi beslerken süt nemlendirir, yumuşaklık verir ve sıkılaştırır. Haftada bir kez uygulamak yeterlidir.

Siyah noktalar için...
Malzemeler: Limon suyu, yoğurt
Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın. Limon suyu cildi dezenfekte eder. sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler. Haftada bir kez uygulamak yeterlidir.

Sivilceler için...
Malzemeler: Karnıbahar, zeytinyağı
Hazırlanışı: Sekiz adet karnıbahar çiçeğini iki kaşık zeytinyağı ile mikserden geçirin. Karışımı problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Haftada bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz.

Kırışıklıklara karşı maske...
Malzemeler: Kaymak, elma
Hazırlanışı: Soyulmuş bir elma ve 3 kaşık kaymağı mikserde birkaç dakika çırpın. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalmasında etkilidir. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Yağlı ciltler için...
Malzemeler: Bal, süt, limon suyu
Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak kadar sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın, hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Nemli bir sünger yardımıyla maskeyi silerek temizleyin. Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler. İhtiyacınıza göre on-onbeş günde bir tekrarlayabilirsiniz.

Önemli not: Sigara içiyorsanız sigarayı bırakıp egzersize başlamanız bunların hepsinden daha güçlü bir etki yapar.

Ergenlik Sivilcesi için Maya Maskesi







Ergenlik dönemine giren her gencin en büyük derdi olan ergenlik sivilceleridir. Yüzünüzde oluşan sivilceleri kesinlikle sıkmayın.


Bu dönemde cildinizle asla oynamayın, çok yağlı yiyeceklerden uzak durun, kuruyemiş ve asitli içeceklerle vedalaşın. Cildinizi kekik çayı ile silin. Peelingi ise haftada bir yapın, çünkü fazlası cildinize zarar verebilir.

Ergenlik dönemine giren her gencin en büyük derdi olan ergenlik sivilceleridir. Yüzünüzde oluşan sivilceleri kesinlikle sıkmayın.


Bu dönemde cildinizle asla oynamayın, çok yağlı yiyeceklerden uzak durun, kuruyemiş ve asitli içeceklerle vedalaşın. Cildinizi kekik çayı ile silin. Peelingi ise haftada bir yapın, çünkü fazlası cildinize zarar verebilir.


doğal yolla tırnak uzaması Bir tas ılık suya bir çorba kaşığı tuz, birer tatlı kaşığı limon suyu ve sirke, bir çay kaşığı zeytinyağı koyun ve ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu suda tutun. Her akşam bunu uygulamaya devam edin, tırnaklarınızı güçlendirecektir. Ayrıca tırnaklarınızı limonla ve badem yağıyla ovabilirsiniz. Bu formülleri ölçülerini artırarak ayaklarınız için de uygulayın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst