Biz Kadınlar Neden Çok Ağlarız ?

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Biz Kadınlar Neden Çok Ağlarız ?
ağlayan kadın, resimleri, nedenleri, hakkında bilgileri merak ediyorsanız buyrun yazımıza arkadaşlar.



392124dc275a124f34.jpg



biz kadınlar neden çok ağlarız. her başımız sıkıştığında, üzüldüğümüzde, sinirlendiğimizde, mutlu olduğumuzda hep ağlarız. erkeklere göre biz kadınlar neden çok sulu gözlüyüz acaba :D:D işte bu yazımızda biz kadınların neden çok ağladığını sizlere sunuyoruz melekler.


Ağlamanın bilimsel sebepleri ve gözyaşlarının esas nedeni :

Duygusal bir deneyimden sonra ağladığımızda, gözyaşlarımızda biriken ve stresin neden olduğu proteinler çok daha yoğundurlar. Hatta William H. Frey, Muriel Langseth gibi kabul görmüş araştırmacılar, 1985’te yayımlanan ‘’Ağlamak: Gözyaşlarının Gizemi –Crying: The Mystery of Tears’’ adlı kitaplarında gözyaşının önemi hakkında yazmışlardır.

Başka bir deyişle vücudumuzun duygusal ya da fiziksel durumuna göre zehirli olabilecek hormonlardan kurtulması için ağlarız ve ağlama ihtiyacı duyarız. Aşırı stres hormonları bağışıklık, kilo alma ve psikolojik moda etki eder. Ağlamak ise sadece parasempatetik sinir sistemimizin, sempatetik sinir sisteminin acıya, kaçışa, kavgaya, krizlere hatta yoğun bir sevince verdiği tepkiyi yönetmesinin etkisini azaltmakta kullandığı metotlardan biridir.

Yani iyi bir ağlama nöbetinin, iyi haberlerle rahatladığımızda, aşırı bir şekilde sevindiğimizde, yas tuttuğumuzda veya korkutucu bir olaydan sonraki hislerimiz için en iyi (ve yutması en kolay) ilaç olduğunu söyleyebiliriz.
Tedbir olsun diye de söylemek gerek: Uzun süreli ve tekrarlanan ağlama hali, ciddi depresyon nedeniyle doktorun reçeteli olarak verdiği antidepresan ilaçların beyindeki kimyasal yapıyı değiştirmesiyle alakalı olabilir.
Ama genel olarak; gelecek sefer ağlamak istediğinizde, kendinizi ağlamaya bırakın gitsin. Unutmayın, ağlamak bir zayıflık göstergesi değildir.




 
ağlamayın aksine gülün! annem "kızım çok güldüm bak biz varız videoda" dedi, burnumu çeke çeke izlerken gülmekten öldüm:)
kendinizi neşelendirin biraz, her kadının buna ihtiyacı var.
buyrun benim videoma gülebilirsiniz mesela :)))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst