Börek İçi Nasıl Hazırlanır

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Börek İçi Nasıl Hazırlanır
ıspanaklı börek içi nasıl hazırlanır börek içi kıymalı nasıl hazırlanır peynirli hazırlama patatesli
Kızlar hepiniz biliyorsunuzdur börek içi nasıl hazırlanır ama mutfak işinde acemi olanlara yardımcı olmak adına birkez de ben anlatmak istiyorum...

Börek içi nasıl hazırlanır :tik:

borekici-10f.jpg


Peynirli İç:
250 gram peynir.( Tuzsuz taze peynir ise hafifçe tuzlanır. Şayet tuzlu teneke peyniri veya başka cins peynir ise akşamdan suda ıslatılarak biraz tuzunu almak gerekir.)
Peynirine göre ya elle ufalanır veya rendelenir. Peynirin içerisine biraz yağ, bir yumurta ve bir demet ince kıyılmış maydanoz katılarak güzelce karıştırılır.

Kıymalı İç:
Genellikle kıymalı içler kavrularak elde edilir. Şöyle ki: Evvelâ yağda ince çentilmiş iki baş soğan, 250 gram kıyma ile kıymanın rengi soluncaya, soğanlar da börtünceye kadar kavrulur. Üzerine tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz serpilir, karıştırılır.
Daha başka içler, mesela tavuk ve hindi etleri haşlanıp, derisi yüzüldükten sonra bıçakla ince kıyılarak yapılır, maydanoz doğranır.
Sebzelerden ıspanaklı, patatesli içler de yapılır.
 
Geri
Üst