Borsa dibe vurdu

tuqqce

Daimi Üye
Üye
Borsa dibe vurdu
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne yükselişle başlamasına karşın bu eğilimini sürdüremedi.


Borsa, ikinci seans yoğunlaşan satışlarla birlikte Ocak 2007'den bu yana en düşük seviyesini gördü.
İlk seansı 105 puan artışla 38 bin 760 puandan kapayan borsa, ikinci seans gelen satışlara karşı koyamadı. 38 bin 500 üzerinde tutunmakta zorlanan endeksi, yurtdışındaki düşüşün de etkisiyle günü yüzde 1.08 kayıpla 38 bin 238 puandan noktaladı. Borsa böylece son 17 ayın dibine inmiş oldu.
Uzmanlar, yurtiçinde Anayasa Mahkemesi'nden türban davasında çıkan kararın ardından yaşanan gelişmeler ve siyasi kaygıların etkili olduğunu, yurtdışında ise yüklene petrol ve enflasyon kaygılarının piyasayı baskı altına aldığını belirtiyor. Uzmanlara göre kısa vadede endeksin yeniden toparlanarak eski günlerine dönmesi ise zor görünüyor.
Global Yatırım Stratejisti Arzu Odabaşı, borsada yükselişlerin satış fırsatı olarak görüldüğünü belirterek bu anlamda 40 bin seviyesinin önemli bir direnç haline geldiğine işaret etti. Odabaşı, "Yaz ayları boyunca borsada satış baskısı devam edecek. 35 binlere kadar gerileyebiliriz" dedi.
DOLAR 1.26'YI GEÇTİ
Dolar kuru düne çok benzer bir görüntü sergikledi. Günün ilk yarısında sakin gözüken dolar, öğleden sonra ise yönünü yukarı çevirdi. Önce 1.262ya yönelen dolar, kapanışa yakın bu seviyeyi de geçerek 1.2640 YTLye kadar tırmandı.

hürriyet ekonomi
 
Geri
Üst