Boşanmalarda fiili ayrılık süresi nedir?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Boşanmalarda fiili ayrılık süresi nedir?
Sorum şu; boşanmalarda fiili ayrılık süresi ne demektir?Bu süre ne kadardır?Nasıl işler ?
 
Fiili ayrılık nedeniyle boşanma davasında gerekli koşullar boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan daha önce açılmış davanın reddine karar verilmesi,bu red kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesidir.

Davadan feragat halinde kesinleşme feragat tarihinden itibaren başlar. Burada da önemli olan husus ilk davadaki reddin kesinleştiği tarihten itibaren 3 yıllık fiili ayrılık süresi içersinde eşlerin evliliği devam ettirme amacıyla bir araya gelmemeleridir.Eşler çocuklarını görmek için bir araya gelebilirler. Ancak bu bir araya gelmeler az önce de belirttiğim gibi evliliği devam ettirme amacı taşımamalıdır. Aksi takdirde fiili ayrılık nedeniyle açtığınız boşanma davası reddolunacaktır.

Fiili ayrılık nedeniyle boşanma davalarında sık yapılan bir hatada eşlerin dava sonunda red kararı verilmesiyle 3 yıllık fiili ayrılık süresinin başlamış olduğunu düşünmeleridir. 3 yıl sonra davayı açtıklarında ise önceki redle sonuçlanan davanın kesinleşmediğini öğrenirler ve önceki davayı kesinleştirme çabası içerisine girerek ardından bir 3 sene daha beklerler.
 
Geri
Üst