Boşnak Tatlısı Tarifi

renesme

Aktif Üye
Üye
Boşnak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 Adet yumartanın sarısı
1 Paket margarin
1 Tutam tuz
Alabildiğince un
1 Paket kabarmatozu
1 Adet yumurtanın sarısı
Hindistancevizi
Antepfıstığı
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi

Şerbeti İçin;
3 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı

  • Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim.
  • Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım.
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
  • Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım.
  • Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım.
  • Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım.
  • Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
  • Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
  • Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
  • Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım.
  • Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim.
  • Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım
 
Geri
Üst