botox nedir ve hangi durumlarda kullanılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
botox nedir ve hangi durumlarda kullanılır?

Clostridium botilinum denilen bakteriden üretilen bir çeşit toksindir. Kasların kasılmasına engel olarak kastan kaynaklanan kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Alındaki yatay kırışıklıklar,her iki kaş arasındaki dikey çizgiler ve gözlerin yan taraflarındaki kırışıklıklara (kaz ayağı) çok etkilidir. Kaş kaldırma amaçlı olarak da kullanılırlar, bunun dışında boyundaki kırışıklıkların tedavisinde de sonuçları iyidir. Uygun dozlarda ve uygun lokalizasyonlara yapıldığı taktirde ‘maske yüz’ denilen donuk ve mimiksiz bir yüz ifadesi oluşmaz. Etkisi kalıcı değildir, ortalama 6 ayda bir tekrarlamak gerekir. Eğer çevrenizde piyasa değerlerinden çok daha ucuza botox yaptırabileceğiniz bir yer bulmuş iseniz size tavsiyem; sağlığınız için mutlaka uygulanacak preparatı görün ve kutusunu yanınızda açtırın..






KIRIŞIKLIK DIŞINDA BOTOX’UN UYGULANDIĞI DURUMLAR NELERDİR?
Botox’un tıpta uygulanımı eskidir: tiklerin tedavisi, kas kasılmalarıyla seyreden kas hastalıklarının tedavisi, tortikolis tedavisi, spazmotik disfoni denilen konuşma bozukluğu, gözkapağının istemsiz hareketleri vb. Plastik cerrahideki kullanımı ise çok eski değildir. Kırışıklık tedavisi,kaş kaldırma, hiperhidrozis( avuç içi,koltukaltı ve ayak tabanında aşırı terleme) için kullanılmaktadır. Ayrıca bazı migren benzeri başağrıları için de kullanılmaktadır. Botox’un en önemli özelliği mimiklerle ortaya çıkan (gülme ,gözleri kapama) dinamik kırışıklıklarda etkili olmasıdır.Kırışıklığa neden olan kasın fonksiyonunu engellerler .Etki mekanizması açısından diğer yöntemlerden tamamen farklıdır Özellikle alın göz çevresi ve iki kaşın ortasındaki kırışıklıklara çok etkilidir.
BOTOX NASIL UYGULANIR?
Birkaç değişik botilinium toksini preparatı mevcuttur. Bunlardan hangisi kullanılacak ise uygun dozları tespit edilerek, ince iğnelerle ofis şartlarında uygulanabilir. Uygulamadan hemen sonra işe gidilebilir. 4-5 gün içerisinde maksimum etki gözlenir
 
Ce: botox nedir ve hangi durumlarda kullanılır?

teşşekür ederim paylaşım için
 
Geri
Üst