Boverin... herseye Maydanoz olun :-)....

C

cücük

Forum Okuru
Boverin... herseye Maydanoz olun :-)....
maydanozun faydasi, maydanozun faydalari nelerdir

Bu lafin gelisi deyil, gerceten herseye maydanoz olun... o kadar faydalari varki


maydanoz-suyu-a3.jpg

Maydanozun vücudumuza pek çok faydası vardır. Kaynatılıp içildiğinde ve cilde kaynatılmış maydanoz suyuyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi gelir.

Maydanoz suyunu kaynatıp göze pansuman yaparsanız, gözdeki iltihaplanmaları önler ve yanma hissini geçirir.

Sirkeli maydanoz suyu ile yıkanırsanız, saçlarınızın uzaması hızlanır.

Maydanoz; C vitamini, E vitamini, folsik asit ve A vitamini yönünden zengin bir besindir. Taze yenen 8-10 dal maydanoz, yetişkinlerin günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar.

Halk arasında mide bulantısı giderici, böbrek taşlarını düşürücü olarak bilinir. Kansızlıkta, halsizlikte, bağırsakların çalışmasında, diş eti kanamsının önlenmesinde, yaraların kapanmasında, romatizmada sıkça faydalanılır. Maydanoz aynı zamanda iştah açar, ateş düşürür.

Adet kanamasını düzenlemekte yardımcıdır. Organizmayı zehirlerden arındırır. Bu yüzden karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamaya, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar yolları taşlarına karşı tavsiye edilir.

Kurutulmuş maydanozda C vitamininin çoğu kaybolur. Bunun yanında A vitaminin öncüsü karotenoidlerdeki kayıp %30 civarındadır. Kurutulduğunda mineral değerinde ise çok fazla kayıp olmaz.
 
Geri
Üst