Bu meyveyi yiyen hamile kalıyor !

Uzman SühaN

Administrator
Bu meyveyi yiyen hamile kalıyor !
Çocuk sahibi olmak her çiftin hayali.Günümüzde artan kısırlık vakaları yeni arşatırmaları ve çalışmaları hızlandıryor.Yapılan çalışmaların sonucu yüzleri güldürüyor ve bir çok çift hayaline kavuşuyor.Yapılan arştırmalar avakodu ve zeytin yağının kadınlarda doğurganlığı artırdığı ve hamile kalmayı kolaylaştırdığını gösteriyor.Avakado ve zeyin yağının kadın üremesi üzerindeki olumlu etkilerini yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi ; Hamile Kalmak Isteyenlerin Yemesi Gerekenler , Hamile kalmak isteyen bayanların yemesi gereken yiyecekler adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.


Harvard Tıp Fakültesi nin yaptığı araştırma ve çalışmalara göre avakadonun ve zeytin yağının kadınlarda gebe kalmayı kolaylaştırdığı ortaya çıktı.Çelişkili bir meyve görünen pek çok kişinin damağına hitap etmeyen avakado diğer meyveler kadar popüler değil.Lakin yüksek miktarda protein postasyum ve çinko içeren avakado ayrıca testosteron seviyelerini iyileştiriyor.Yüksek miktarda oleik asite sahip olduğundan kişiyi tok ve zinde tutar.Ayrıca çok iyi bir antioksidan olan avakadonun en büyük mucizevi öyküsü kadınların üreme üzerindeki etkileri.Zeytin yağının faydalarını bilmeyenimiz yok.Yazımızın devamın da zeytin yağının ve avakadonun kadınlarda doğurganlığı nasıl artırdığı hakkın da detaylı bilgileri bulabilirsiniz.



avakado ile gebe kalma.jpg





AKDENİZ DİYETİ YAP, ÇOCUĞUN OLSUN

“Akdeniz diyetinin bir parçası olarak tüketilen bazı gıdalardaki yağlar, tüp bebek tedavisi gören kadınlarda başarıyı üç kat arttırabilir.

Zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık ve tohum yağı gibi tekli doymamış yağ içeren diyetlerin, anne olma açısından, farklı yağ çeşidini içeren diyetlere göre daha faydalı olduğu bulunmuştur. Bu yağları bol miktarda tüketenlerin tüp bebek tedavisi sonrası bebek sahibi olma oranları, az miktarda tüketenlere göre 3,4 kat daha fazladır.

Harvard’daki çalışma grubunun lideri Prof. Jorge Chavarro, tekli doymamış yağlar açısından en zengin gıdanın avokado ve zeytinyağı olduğunu söylüyor.

CANLI DOĞUM ORANI 3,4 KEZ DAHA FAZLA

Oysa besinlerle yüksek oranda tekli doymamış yağ tüketenlerde, canlı doğum oranı, bu yağları en düşük seviyede tüketen gruba göre 3,4 kez daha fazladır.

Elde edilen sonuçlar oldukça enteresan olmakla beraber, diyetteki yağlarla tüp bebek tedavisini ilişkilendiren ilk çalışma. Bu nedenle de olgu sayısı az olmasına rağmen, ortaya çıkan sonuçlar daha ileri düzeyde araştırmayı hak ediyor.
 
ALLAHIN HİKMETİ :) ALLAH RAZI GELSİN
 
Hamile kalmakta güçlük çeken , ciddi üreme problemi olmayanların bir takım basit önerileri dikkate alarak gebe kalması mümkün.Gebe kalmak için herşeyden önce yaşam şeklinizi en iyi şekilde düzenlemelisiniz.Uykunuz,beslenmeniz,alışkanlıklarınz gibi.Bu saydığımız kritelerin her biri ayrı bir öneme sahip.Özellikle de beslenme. Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin ve yukarda saydığımız önerileri dikkate alın. Bu önerileri uygulayarak gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz. Hamile kalmaya yardımcı diğer besinler için aşağıda ki linki de ziyaret etmenizi öneriyoruz..


Hamile kalmak için neler yemeliyim ?
 
Geri
Üst