1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Bu sebzeleri haşlamayın

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Brokoli ve brüksel lahanası kaynatılarak pişirildiğinde içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümü yok oluyor.

    Brokoli ve brüksel lahanası kaynatılarak pişirildiğinde içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümü yok oluyor.

    Brokoli, brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva ediyor. Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde kansere karşı savaşan maddelerin yaklaşık yüzde 80’i suya geçerek heba oluyor.

    Pişirme yöntemine dikkat!
    Daily Mail’in internet sitesindeki habere göre, Warwick üniversitesi bilim adamları, pişirme yöntemlerinin bu sebzelerdeki glucosinolates seviyelerini nasıl etkilediğini araştırdılar.

    Araştırma sonucunda, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit ettiler.

    Haşlama faydalı değil
    Yarım saat haşlanan karnabaharda yararlı maddelerin yüzde 75’inin, lahanada yüzde 65’inin, brüksel lahanasında yüzde 58’inin kaybolduğu tespit edildi.

    Prof. Paul Thornalley, "Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmeniz için kaynatmaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Bunun yerine buharda, mikrodalgada veya kızgın yağda pişirmeniz lazım" dedi. Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi.

    ( Kaynak : ensonhaber.com )



     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    7.147
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Bu sebzeleri haşlamayın
    genelde yemeğini yaparım yani böylelikle suyunuda yemiş oluyoruz
    saol adminim
     
Bu sebzeleri haşlamayın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. sebze çorbası

    sebze çorbası

    - 1 küçük havuç - 1 orta boy patates - 1 orta boy domates - 1 yemek kaşığı (mercimek, bulgur, veya pirinç) - 1 yemek kaşığı sıvı yağı - Az tuz * Bir tencereye sebzeler küçük olarak doğranır, 1 yemek kaşığı herhangi bir tahıl unu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ , az tuz konularak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir ve çocuğa verilir. Evde kıyma bulunduğunda 1 tatlı kaşığı katılabilinir, ancak olmadığı...
  2. sebze şöleni

    sebze şöleni

    Malzemeler 100 gr. Havuç 2 Salatalık 2 Finocchi 2 Adet Beyaz Kereviz Costolesi 1 Limon 2 Minik Soğan 2 Avakado 1 demet Yaban Turpu 1 Diş Sarmısak 1 Küçük Kase Yoğurt 100 gr. Ricotta 4 Damla Tabasco 2 Çorba Kaşığı Worcester 1 Demet Maydanoz Tuz, Biber Yemeğin Tarifi Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Finocchileri, havuç, kereviz ve salatalıkları, soyup çekirdeklerini temizledikten sonra zar...
  3. Balıklı sebze

    Balıklı sebze

    MALZEMELER 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 100 gr. somon balığı 1 adet bostan patlıcanı 1 adet kabak 50 gr. rendelenmiş kaşar Kızartmak için soya yağı 1 tutam karabiber, kırmızı biber Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanların kabuğunu soyup kabaklarla beraber 2 cm. kalanlığında halka halka doğrayın. Yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Haşlanmış pirinci, kızaran sebzeleri, tuz,...
  4. Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Kanser başta olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa yol açan oksidanlara karşı baştan tedbir almak istiyorsanız iştetüketeceğiniz sebze ve meyveler. Vücudun yüksek düzeyde tahrip edici özelliği bulunan 'Serbest radikaller''den korunması için antioksidan kaynağı olan taze sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiği bildirildi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm...
  5. Bu sebzeler damarları koruyor

    Bu sebzeler damarları koruyor

    Bu sebzeler damarları hastalıktan koruyor. Bol bol tüketin... İşte mucizenin listesi... Bu gıdaların içinde olan kimyasalın damarları, hastalıklardan korumak için vücudun doğal savunma mekanizmasını desteklediği tespit edildi. Brokoli, lahana, karnabahar gibi sebzelerin içinde bulanan kimyasalın, damarları hastalıklardan korumak için vücudun doğal savunma mekanizmasını desteklediği tespit...

Sayfayı Paylaş