Buharda Pişmiş Çin Mantısı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Buharda Pişmiş Çin Mantısı
çin mantısı çin mantısı tarifi buhara buharda mantı nasıl yapılır
Malzemeler:

250 gr dana kıyma
Yarim soğan
100 gr havuç
750 gr un
Yarim çorba kaşığı sıvı yağ
Yarim tatlı kaşığı karabiber,
1 tutam tuz
1 tutam çin tuzu
Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar


Yapilisi:

Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin.
Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin.
Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir.
Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin.
Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın.
Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır.
Oklava yardımıyla bu parçalar açılır.
Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun.
Istiridye şekli vererek hamurları kapatın.
Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir.

*İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst