Bulaşık makinesi neden kirli çıkarıyor

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Bulaşık makinesi neden kirli çıkarıyor
Bulaşık makineleri bulaşıkları temiz ve hızlı bir şekilde temizleme kolaylığı sağlayan beyaz eşyalardandır. Bulaşık makinesi seçimi bu nedenle diğer beyaz eşyalara oranla çok daha titizlik gösterilerek seçilmelidir. Bulaşık makinesi tercihinizde kirlilik oranını en aza indirgeme fırsatı yakalayabilmek için bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Bulaşık makinesi kimi zaman pervanesinde bazı kirler barındırır. Bu kirler nedeniyle bulaşıklarınızda leke oluşumu kaçınılmaz olabilmektedir. Fıskiye deliklerini temizleyerek bulaşık makinenizin biraz daha güzel temizleme işlemi yapabilmesini sağlayabilirsiniz. Kısa zamanda temizleme işlemini tamamlayarak bir daha ki bulaşık makinesi kullanımınız sonrasında daha temiz yıkanmış mutfak gereçleriniz olabilecektir.


Bulaşık makinesi kimi zaman bulanıklık da oluşturabilmektedir. Tam olarak kir olarak bilinmese de bu bulanıklık durumunun farklı sebepleri olabilmektedir. Bazen suyun kireçliliği bazense deterjanın kalitesizliği bulanık bardak ya da kaşık çatal çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Bulanık bardak sebebi olarak kimi bayanların tam anlamıyla kirden arınmadan bardak yerleştirmiş olabilme ihtimali de vardır. Mesela çayı içtiğiniz zaman en azından bir kere sudan geçirme işlemi yapmanız gerekmektedir.


Çatal ve kaşıkları bir kere kirlerinden arındırıp yerleştirmeniz ve bu yerleştirme işleminde kaşıkları ya da çatalları farklı yöne bakacak şekilde yerleştirmeye özen göstermeniz gerekmektedir. İç içe geçen ve kiriyle birbirine yapışan çatal kaşık ya da farklı bulaşıklarda bulanık ve su lekesi bırakma ihtimali bulunmaktadır. Bazen parlatıcı eksikliği bile bulaşık makinesindeki yıkanan bulaşıkların buğulu ya da kirli görünmesi durumu muhtemel olabilmektedir. Kristal bardak kullandığınız durumlarda parlatıcı azalsa dahi pırıl pırıl görünüm kaçınılmaz olabilmektedir.


Kimileri de bardakların hem çizilme hem de buğulu kirli görünüm kazanması durumlarından şikayetçi olabilmektedirler. Kimi yetkili servisler suyun kireçli olduğundan dolayı herhangi bir aparat takımıyla bunun üstesinden gelebileceklerini söyleyerek müşterileri kandırabilmektedirler. Siz de bu tarz sorunlardan kaynaklı bulaşıklarınız üzerinde sorun yaşamaya başladıysanız artık sorun çözümü için önerilere kulak vermelisiniz. Deterjanınızı jel tercih edebilirsiniz. Tuz ayarı ve parlatıcı ayar kontrolünü sağlayabilirsiniz. Suyun kireçlilik durumunun kontrolünü sağlayabilirsiniz. Resim galerisindeki örneklere göz atarak bulaşıklarınız üzerindeki kirliliklerle uyuşup uyuşmadığı hususuna göz atabilirsiniz.




1280x720-o3Q.jpg
bardaklarda-leke-bırakıyor.jpg
bulasik-makinesi.jpg
bulasik-makinesine-yikayip-koymak.jpg
image-1494309521.jpg
 
Bizimki böle olduğunda hemen tuzunu kontrol ediyoruz. Muhtemelen tuzdan olabilir bir de bizler Fariy deterjan kullanıyoruz tavsiye ediyoruz :)
 
Bulaşık makinası bulaşıkları kirli lekeli çıkarıyorsa bunun 3 ana nedeni vardır . 1 . Yanlış deterjan seçimi, 2. Parlatıcısı bitmiştir, 3. Tuzu bitmiştir. Bunların dışında cihaz kaynaklı bir problem olabilir . Benim makinam bulaşıkları bir dönem çok buğulu çıkarıyordu nedeni kullandığım deterjan çıktı.Fairy kullanmaya başladıktan sonra bu problemden kurtuldum.
 
Geri
Üst