Bulaşık makinesinden cam bardaklar puslu çıkıyor neden

M

Müffin<<<

Forum Okuru
Bulaşık makinesinden cam bardaklar puslu çıkıyor neden
Bulaşık makinesinden cam bardaklar puslu çıkıyor neden çözüm yolları

Merhaba

Ben bu cam bardaklardan gerçekten bıktım . BİM'den ya da a101'den alıyorum aradan 2-3 hafta geçiyor bardaklar puslu bir hal alıyor bulaşık makinesinden hep bu şekilde puslu çıkıyorlar ama yani ortalama 2-3 hafta bazen bir ayda bardaklar puslu bir hale geliyor ve berbat bir görünüm oluyor. Puslu bardakları nasıl tekrar eski haline getirebilirim ya da pırıl pırıl eski haline getirmek mümkün mü birinci sorum bu. 2. sorum bulaşık makinesinde kullandığım deterjan mı bardakları puslu yapıyor böyle.
Ben bulaşık makinesinde Fairy kullanıyorum birkaç tane deterjan daha kullandım yine aynı sizler ne önerirsiniz
 
Merhaba

Vallahi canım bu konuda ben de zamanında senin gibi ciddi ciddi çıldırma noktasına gelmiştim. Puslanan bardakları atıyordum yerine yeni bardaklar alıyorlar 1 ay 1,5 ay da yine eski puslu haline geliyordu ta ki bu bardakları tekrar eski haline nasıl getireceğimi öğrenene .
kadar.

Öncelikle bardaklar niye puslanıyor onu söylemek istiyorum su çok serttir su sert olduğu için bardak da zamanla aşınmaya yol açıyor. Bir de kullandığın deterjan unsuru da eklenince parlatıcı da kullanmıyorsan bardaklar puslanıyor.

Bu sorunu çözmenin basit bir yolu var. Bardakları beyaz sirkenin içerisinde bekletiyorsun . Yani birkaç dakika beklet daha sonra çıkartıyorsun kurumaya bırakıyorsun kuruduktan sonra kuru bir bezle siliyorsun pırıl pırıl oluyorlar.

İkinci bir metot karbonatlı su hazırlıyorsun yine aynı şekilde beyaz sirke yerine bu sefer karbonatlı su içerisinde 1-2 dakika bekletip kurumaya bırakıyorsun daha sonra kuru bezle siliyorsun eski haline geliyor.

Tekrar puslanmasını engellemek için bulaşık makinesinin parlatıcı bölümüne beyaz sirke koyarsan bardakların eskisi kadar hızlı bir şekilde puslanmayacaktır . Hem beyaz sirke parlatıcıdan çok daha ucuzdur ve daha iyidir.
 
Geri
Üst