Bunlar yağları değil sizi yakar

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Bunlar yağları değil sizi yakar
İş stresi ve yoğunluk yüzünden hareketsiz geçen yaşantımız, birçok fizyolojik rahatsızlığa sebep olmaktadır. Bunların başında gelen şişmanlık ise fiziksel olduğu kadar sosyal hayatımızı da etkilemektedir.

Kilo vermek için onlarca farklı yöntem uygulanmakta ama bunları çoğu yanlış bilgilere dayanmakta ve kilo verdirmekten başka her şeye yaramaktadırlar. Şişmanlıktan kurtulmak için uygulanan yöntemler kilo vermeye yönelik olmamalıdır; yağ kitlesini azaltıp kas kitlesini artırmaya yönelik olmalıdır.

Yağ yakmak için kime sorsak herkes bir şey söyleyecektir; sabah aç karna ılık suya limon sıkıp içmek, maydonoz suyu içmek, masaj yaptırmak, 3-5 günlük şok diyetler... Bunların işe yaradığını düşünseniz bile hiçbiri yağ yakmaz. İşte şu yöntemler yağ yakmaya yaramıyor...

Sauna: Vücuttaki su kaybını sağlayan yöntemlerdendir. Vücut suyunu azalttıkça, yağ yakmak daha zor olacaktır.

Diüretik ilaç ve çaylar: Diüretik maddeler veya çaylar, vücutta yağ yakmamızı sağlamaz; sadece vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasını sağlar.

Aç kalmak: Gerekli gıda maddelerini almadan uygulayacağınız yöntemler, vücudunuzdaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken, yağ kitlesinde bir değişim görülmeyecektir. Kaslar vücudunuzda yağ yakan fabrikalar olduğuna göre, yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir.

Masaj: Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manipulasyonlar, vücudumuzdaki yağı yakmayacağı gibi, vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.

Karbonhidratsız beslenme:
Karbonhidrat insanların mutluluk kaynağı olmasının yanında, vücut için önemli bir besin maddesidir. Karbonhidratlar vücudumuzda su tuttuğu için, şişman insanlar yememektedir. Önemli olan kilo kaybı değil yağ kaybı olduğuna göre, karbonhidratsız vücudun yağ yakmayacağı bilinmelidir.

Yüksek tempolu egzersizler: Yüksek tempolu egzersizlerle vücudumuzda daha fazla karbonhidrat, daha az yağ yakılacağı unutulmamalıdır.

Ağırlık çalışmaları: Ağırlık çalışmaları yağ yakmamızı sağlamaz, ama kas kitlesini reaksiyona geçireceği için yağ yakmada destekleyici bir faktör oluşturacaktır.

Kısa süreli diyetler: Kısa süreli diyetlerle vücudumuzda yağ yakamadığımız gibi, diyeti bıraktığımızda vücudumuzdaki yağ artışı hızlanacaktır. Kısacası tüm bu yöntemlerle vücudumuzda biriken istenmeyen yağlardan kurtulmamız mümkün değildir. Vücudumuzun sağlıklı olarak yağ yakabilmesi için egzersizin ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve hayat boyu devamı gereklidir.

Kalıcı zayıflamanın en ideal ve doğru yöntemi, doğru kalori yöntemidir. Kısa dönemde bin kalorilik bir kısıtlamadan ziyade uzun dönemli, kalıcı günlük 300 kalorilik bir kısıtlamanın sonuçları çok daha başarılı ve kalıcıdır. Bu 300 kalorilik gizli ancak etkili kısıtlama için tamamen öğünler dışında tükettiğiniz şekerli içecek, bisküvi, kek vb. ürünleri hedef alabilirsiniz. Bir bardak şekerli içeçek, bir paket bisküvi ve ortalama bir dilim kek en az 300 kalori içerir. Günlük 300 kalorilik kalıcı bir kısıtlama ayda net bir kilogram yağ (bir kilo vücut yağı yaklaşık 8500 kaloridir) demektir.

Egzersiz ile desteklenmeyen kilo kayıpları vücutta yağ dokusundan çok kas dokusunun azalmasına neden olur. Uzun dönemde geri alınan kilolar ise genellikle yağ şeklindedir. Fiziksel olarak aktif olmak kalori harcamanın ve dolayısı ile sağlıklı kilo vermenin önemli bir yoludur.
 
Geri
Üst