bunları yapıpta zayıflamamak mümkün değil kızlar!!!

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
bunları yapıpta zayıflamamak mümkün değil kızlar!!!
funda çayı zayıflatırmı funda suyu zayıflatırmı suyu ile zayıflayanlar lahana ile zayıflayanlar sinameki çayı
YEŞİLÇAY İÇMEK :
Yeşilçay içmek son senelerde oldukca moda bir zayıflama akımı.Gerçi yeşilçay sadece kilo vermek için içilmiyor.Bunun yanı sıra sağlıklı bir hayat için de yeşilçay içmek gerekiyor.
Yeşilçay selülit tedavisinde de baş rol oynuyor.Selülit sorunu olanların hergün 3 fincan yeşilçay içmesi gözle görülür sonuçlar verebiliyor.Tabi bunun yanında spor yapmak da şart.
Zayıflamak için hergün maximum 3 fincan sıcak taze temlenmiş yeşilçay için.1 saat de yürüyün.Kilo vermenizin kolaylaşıp metabolizmanızın hızlandığını farkedeceksiniz.

**********************************************************
FUNDA YAPRAĞI ÇAYI :
Funda yaprağı ile demlenen bir fincan çay ne kadar değerli biliyor musunuz hanımlar ?
Funda yaprağı zayıflamada kullanılan en önemli bitkilerden biri.Hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de yakılan yağların idrarla atılmasını kolaylaştırıyor.
Hernün en fazla 3 fincan içilen funda çayı barsakların çalışmasında da önemli rol oynuyor.
Şuan etkin bir diyet ve zayıflama programının içindeyseniz eğer tavsiyem hergün 3 fincana değin funda yaprağı çayı için.İçine limon da sıkabilirsiniz ama şeker ya ta tatlandırıcı katmak yok !
********************************************************************
BEŞİBİRYERDE ÇAYI İÇMEK :
Beşibir yere çayı içmenin kilo vermeye olan etkisi zayıflama uzmanları tarafından da onaylanmış vaziyete hanımlar.Hazır bahara da girmişken siz siz olun sakın bu zayıflama konusunu biraz daha ileri atmayın.
Beşibir yerde çayının içinde:
kekik
yeşilçay
biberiye
funda yaprağı
mate bitkisi

bu bitkiler yer alıyor.
hergün hepsinden eşit miktarda karıştırıp demleyin ve için.Metabolizmanız hızlanacak, zayıflama hızınız artacak ve vücudunuzdaki zararlı toksinler idrarla dışarı atılacak.
Bu çayı içerken zayıflamak istiyorsanız bol bol haraket etmeniz gerekiyor.En az 1 saat yürüyün ve şeker kullanmayı bırakın.Aman dikkat sakın şekerli içmeyin.Ve en fazla 3 fincan içmeye dikkat edin.daha az içebilirsiniz ama daha fazla içmeyin.
************************************************
MATE YAPRAĞI ÇAYI İÇMEK :
Mate çayı içmek hiç şüphesiz zayıflatıyor hanımlar.Çünkü içindeki maddeler metabolizmayı bariz şekilde çalıştırıyor ve insan kendini az yediği halde enerjik hissediyor.Metabolizma hızının zayıflamaya olan etkisi tartışılmaz.İşte bu noktada mate çayı devreye giriyor ve günde içilen bir fincan mate çayı bile size yetebiliyor.
Bu çayı aktarlardan bulmanız mümkün.
Mate çayını en az 5 dakika demleyin ve ılık ılık için.Gün boyu aşırı içmemeye özen gösterin.En fazla 3 fincan için ve içine tatlandırıcı ya da şeker ilavesi yapmayın.
Bunun yanı sıra yemenize ve yeme düzeninize de dikkat edin.Beyaz ekmeği kısıtlı tüketin.trans yağ ya da teyeyağdan kaçının.
Gün içinde mümkün olduğunca haraketli olun ve en az 1 saat yürüyün.
************************************************************************
LAHANA SUYU İÇMEK :
Lahana suyu içmek hem zayıflama hem de sağlık açısından son derece önemli.Lahana suyu nasıl hazırlanmalı ve nasıl içilmeli, lahana suyu gerçekten de zayıflatır mı ?
Lahana suyunun bu etkisini bizlere ilk sunan kişi Ünlü doktor İbrahim Saraçoğlu’dur.
Çok saygıdeğer Saraçoğlu’na göre beyaz lahana sağlık,güzellik ve kilo kontrolü için değerli ve faydalı bir bitki.Bu bitkiyi bahar aylarında kullanmak gerekiyor.
Beyaz lahana yapraklarını kaynar suya atıp 3 dakika haşladıktan sonra ateşi kapatın ve demleyin.Elde ettiğiniz suyu ılık ya da sıcak tercihe göre için ve bunu bir kür olarak uygulayın.
İçerisine tatlandırıcı katmanıza gerek yoktur.Limon sıkmak da sizin tercihinize kalmış.
Ayrıca lahanayı salata ve yemeklerde de kullanınız çünkü bu sebze gerçekten çok değerli ve sağlık için oldukca faydalı.
***************************************************************************
LİMONLU SU İÇMEK :
Uzun yıllardır özellikle zayıflamak isteyen bayanlar bu tekniği kullanıyor.Kilo vermek isyeneler her sabah kalkar kalkmaz bir bardak ılık suya yarım limon sıkıyor ve içiyor.Bu limon lu suyun zayıflattığına da inanıyorlar.Bakalım gerçekten bu doğru bir yaklaşım mı ve acaba biz gerçekten limonlu ılık suyla zayıflayabilir miyiz ?
Beslenme uzmanlarına bu soruyu yönelttik ve dedik : Limonlu su içmek acaba zayıflatır mı ?
Konunun uzmanlarının verdiği cevaplara göre maalesef hiçbir besinin ya da içeceğin zayıflatmaya direkt olarak bir etkisi olmuyormuş hanımlar.
Sabah içilen limonlu ılık su; içeriğindeki limonun C Vitamini içeriği dolayısıyla güne daha zinde başlamanıza yardımcı olabilir.
Sıcak su ile soğuk su arasındaki terk fark ise mideyi terk etme hızıymış.Bunu da belirtmek de fayda görüyorum.
Soğuk su mideyi 20 dakika içerisinde terk ederken, sıcak su mideyi 80 dakikada terk eder. Bu nedenle çok fazla yemek tüketen kişiler mide hacmini dolu tutmasını sağlayabilmek için ılıktan sıcağa yakın olacak şekilde su tercih edilebilir.
********************************************************************
KEKİK VE SİNAMEKİ SUYU İÇMEK :
Zayıflamak artık kaçınılmaz oldu.Bahara girdik alış veriş zamanı.Her yerde cıvıl cıvıl kıyafetler,pantolonlar,gömlekler.Ama bizim bir sorunumuz var.Kilo aldık ve vermek için vaktimiz kısıtlı.
Kilo vermek için denemediğimiz yol kalmaz çoğu zaman.Her yolu deneriz bu uğurda ve kim ne derse araştırmadan koşarız ona.Bu yanlış arkadaşlar.Her yöntem her bünyede aynı sonucu vermez ki.
Yapmanız gereken en önemli şey düzenli aralıklarla ve dengeli beslenmek olmalı.Meyve ve sebzeyi sofranızdan eksik etmeyin gerisi kolay da diyebiliriz.
Şimdi aklımda bir soru var :
Kekik, maydanoz ya da sinemaki zayıflatır mı acaba ?
Kekik, sinameki ve maydanoz suyunun yağları vücuttan attığını söylüyor birçok kişi.Bu bitkilerin zayıflatıcı özelliği olduğuna dair yanlış bir inanış var aslında.
Bu bitkiler esasında, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur ve diyetlerde sıkça karşılaşılan kabızlığı önler. Ancak, yağları vücuttan idrar yolu ile attıkları bilgisi yanlıştır




 
Geri
Üst