Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ne kadar zaman oldu asla değişmez dediğim düşüncelerim değişmeye başlayalı?
O kadar dik o kadar köşeli düşünmeyeli kaç yıl oluyor? Karşındakini kırmamak için alttan alan her zaman yumuşaklıkla duygu ve düşünceleri dinleyen anlamaya çalışanlara "bunlar politik yaaa hepsi sahtekar" demeyi kendimi dünyanın en dürüst insanı olarak görmeyi bırakalı ne kadar oldu?
Düşüncelerini açıkça ifade etmekle kaba ve düzkafalı olmak arasındaki ince çizgiyi ne zaman geçtim acaba? "doğrusu bu.." diye kestirip atmayalı karşımdakine sonuna kadar sabır ve sevgi göstermeye başlayalı kaç yıl geçti?
"aile şöyle olur" "sevgili böyle olunur" "çocuk şöyle büyütülür" "şarkı böyle söylenir" "bu budur" "şu şudur" "aklın yolu birdir" "yok kardeşim hem öyle hem böyle hayat..." aman daha neler neler... bıdı bıdı bıdı bıdı..........
Ya ben onlara "sahtekar davranıyorsunuz politiksiniz y alan söylüyorsunuz" derken tüm köşelerini yuvarlaklaştırmış sevgi ve olgunlukla beni izleyenler şimdi bu dinginliğin hangi basamağındalar acaba?
Dünya dönüyor bir sabah.. bir akşam...bir sabah bir akşam oluyor..Kışı bahar baharı yaz izliyor...Günler geçiyor.. Hepimiz değişiyoruz herşey her an değişiyor...
Karşımda bir duvar saati...Yuvarlak...Akrep ve yelkovan o kadar ağır ilerliyorlar ki.. Oysa saniyeleri gösteren ibre.. tık tık tık...ilerliyor..Her altmış tıklayışında yelkovan bir kez tıklıyor yelkovan altmış kez tıkladığında akrep bir kez tıklıyor..Oysa biz akrebin bir kez tıkladğını gördüğümüzde aslında saniyeleri gösteren ibre üçbinaltıyüzüncü tıklayışında oluyor..Zaman geçiyor...Karşımda duvar saati... öylece oturuyorum.. Dışarıda yağmur yağıyor..Kedi Efe koltuğunda uyuyor...Telefon çalıyor..konuşup kapatıyorum..Yelkovan iki kez tıklamış bu arada..O arada kapı çalıyor kapıcı çöp için gelmiş..TV açık.. reklamlar...Kendi hafızasına yedi saat kayıt yapan kamera çıkmış..
Dışarıda yağmur durdu..Reklamlar bitti..Kedi Efe yerini değiştirdi.. Zaman geçiyor..Tık tık tık...
Ne kadar zaman oldu asla değişmez dediğim düşüncelerim değişmeye başlayalı?
Ya onlar..? Gençliğimin "ikiyüzlü sahtekarları (!)" bilgeliğin kaçıncı basamağındalar şimdi??
Oyuncak oLdu sevmesini biLmeyen yürekLerde.YaLanLar buLaştı her bir zerresine ihanetLer girdi kanına. Değişti aşkın kimyası. DeğiştiriLdi mi demeLi yoksa? Ama bir şeyLer oLdu işte. Ne okuduğumuz romanLardaki yazıLardaki gibi artık ne de çerezLerimizin yanına gözyaşLarımızı içecek yaptığımız fiLmLerdeki gibi..
SevgiLiyi gördüğünde değiL de ona aLdığı pahaLı hediyeLeri görünce ışıLdar oLmuş gözLer Seni Seviyorum sözünün değerini unutmuş yürekLer.. ÖyLe bir unutuş ki Seni Seviyorum diyeni hep yağmaLamış gönüL o seviyorum dedikçe daha da uzakLaşmış sevgiLiLer her seviyorum dediğinde gözLeri sevdiğini haykıranda kenetLeneceğine daha da dışarı dönmüş..
Zaman değiştiinsanLar değişti de duyguLarın hissediLişi de mi değişti? ÖLümLer yürekLerde yüzde bir iz bırakırken kendini beLLi ederken aşkta niye göstermez oLdu kendini. ÖLüm kadar gerçek değiL miydi ki ? HissediLen bir şey nasıL gerçek oLmazdı ki ? acı kadar üzüntü kadar aşkta hissediLmesi gerekmez miydi ? Peki sevmeden nasıL yaşanacaktı o duygu ?
Aşkın hakkını vermeyeceksek gözLerimiz aşık oLduğumuz kişiden başkasını görmeyecek oLmayacaksa yaLanın ne oLduğunu unutup ihaneti hiç tanımamış oLmayacaksak kavuşmaLar için güLüpayrıLıkLar için gözyaşı akıtmayacaksak ve duaLarımız hep vusLata uLaşmak için oLmayacaksa her seferinde oLan daha da çok kırıLan kaLbimize oLacaksa ve giden hep bizden oLacaksa neye yarar aşk..
Ya da aşk sandığımız diLLere yürekLere oyuncak oLmuş ne idüğü beLirsiz duygu !
İnsanLarın biLe insanLığından şüphe ediLen zaman da aşka inanmak ne diye ?!
Zaman değişmiş ben ayak uyduramamışım özür diLerim..
Özür diLerim eski zamanLarda takıLı kaLmışım.. İnsanLığın haLa dürüstLükLemertLikLe bağdaştığını düşünmüşüm..
Hayat böyLeyse zaman bize bunLarı getirdiyse üzgünüm ben yokum insanLık buysa insan da değiLim !
Benim haLa saçLarını taradığımsüsLediğim bebekLerim var oynamak için..
Teşekkür ederim ben insanLarın duyguLarıyla/aşkıyLa oynamadan da yoLuma devam ederim..