BURCLARA GÖRE DiYET

PaSikA

Yeni Üye
Üye
BURCLARA GÖRE DiYET
nuray sayarı burçlara göre diyet
insanlarin davranislarinda etkin olduguna inanilan burclar, yemek yeme aliskanliklarinda da belirleyici olabiliyor. Bu yüzden diyet yaparken burcunuzun özelliklerine uygun davranmak en akillica olani diye düsünenlerdenseniz, okumadan gecmeyin...

burc_diyet-3683.jpg


KOC (21 Mart - 20 Nisan): Abur cubur yemeye son derece meraklisiniz. Bu nedenle sizin icin tehlike canlari caliyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su icin. Domates, patates, sogan, kuru fasulye, mercimek, karnibahar, marul, yesil salata, ispanak, turp, pirinc, zeytin, elma, balkabagi, ceviz gibi besinler haftalik beslenmenize mutlaka eklenmesi gerekli yiyeceklerdir. Sizin icin gerekli olan tatlilar! Kayisi gibi fazla seker icermeyen tatlilar olmalidir.

BOGA (21 Nisan - 21 Mayis): Yemek icin yasayanlardansiniz. Fakat unutmayin ileride bu kilolar basiniza bela olur. Karbonhidratlardan kacinin. Aksi takdirde tombul bir kisi olursunuz. Sindirim güclügü cekebilirsiniz. Düsük nisasta, yag ve seker iceren bir diyet, beslenme hayatinizin gerekli bir parcasi olmalidir. Dogal iyot iceren besinler, balik ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciger, böbrek, bugday, ispanak, pancar, taze meyve ve yesil salata besin listenizde daima yer almalidir. Ayrica su icmek de hayatinizin vazgecilmez bir parcasi olmali.

iKiZLER (22 Mayis - 21 Haziran): Yemek yerken o kadar acele hareket ediyorsunuz ki artýk bu durum sizin sagliginizi etkiler hale gelmis. Yemekleri cok cignemeden yutmayin. Az ama idareli yemeyi prensip haline getirin. ikizler kemiklerinin saglikli olmasini istiyorsa saglikli beslenmelidir. ikizler de kan pihtilasmasi cok görülür. Balik, tereyagi ve köy peyniri, havuc, portakal, greyfurt, seftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgecilmez besinler olmalidir. Sakinlesmeniz ve huzurlu olmaniz icin de sifali bitkiler ve kafeinsiz caylar tam size göre.

YENGEC (22 Haziran - 23 Temmuz): Duygusal olmaniz sizin beslenme aliskanliklarinizi da etkiliyor. Üzüldükce böreklere, keklere, dondurma ve sekerlemelere sariliyorsunuz. Halbuki yengecler, nisastali yiyeceklerden, seker, tuz ve baharatlardan uzak durmalidir. Cünkü mideleri cok hassastir. Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyac duyar. Düsük yag iceren süt, peynir ve yogurt, kivircik lahana, domates, salata ve marul, bol miktarda taze sebze ve yagsiz protein, sizin cilt ve mide sagliginiz acisindan iyi olup, kilonuzu daha rahat kontrol altina almanizi saglar. incelmek icin öncelikle kendinizle hesaplasmalisiniz.

ASLAN (24 Temmuz - 23 Agustos): Yemek sizin icin adeta bir zevk haline gelmis. Güzel lokantalar, nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiginiz icin diyet yapmakta son derece basarilisiniz. iradeniz harika! Kan dolasiminizin düzenli olmasi için; sigir, kuzu ve kümes hayvanlari eti, karaciger, cig yumurta sarisi, kereviz, elma, incir, seftali, limon ve badem sizin icin idealdir. Porsiyonlarinizi yüzde 50 azaltmaniz önerilir.

BASAK (24 Agustos - 23 Eylül): Sekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Özellikle de cikolata hayatinizin vazgecilmezleri arasinda yer alir. Ancak bu yiyeceklerden uzak durmalisiniz cünkü kalbinizde problem yaratabilir. Tuz, bugday, cavdar, yagsiz sigir ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Kavun, elma, armut kismen cildinizi temizlemek ve saclariniza bakim saglamak icin yardimci olur. Elma ise kurtaricinizdir.

TERAZi (24 Eylül - 22 Ekim): Terazi böbrekleri, sirtin alt kismini, temsil eder. Bezelye, misir, havuç, ispanak, bugday, yulaf unu, elma, cilek, badem ve kuru üzüm hep elinizin altinda olmalidir. Böbrekleriniz icin cok fazla asitli iceceklerden uzak durmalisiniz. incecik ve zarif bir beden icin; ince dilimler faydali olacaktir.

AKREP (23 Ekim - 22 Kasim): Burcunuz üretim organlarini temsil eder. Solunum yollari problemleri yasayabilirsiniz. Tahillardan yapilmis ekmekler, balik ve deniz ürünleri, yesil salata, sogan, kirmizi turp, taze meyve ve sebzeler iceren bir diyet tam size göredir. Dogru beslenme gerginliginizi alip götürür.

YAY (23 Kasim - 20 Aralik): Burcunuz kalcalar, bacak üstleri ve karacigeri temsil eder. Dogal beslenmek icin kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca cig sebze, yesil biber, patates, incir, kuru erik, cilek, elma, armut, ve taneli tahillari yemeniz önerilir.

OGLAK (21 Aralik - 18 Ocak): Caliskan bir yapiniz var ve calisirken de farkinda olmadam ögün atliyorsunuz. Oysa bu sizin icin cok zararli. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden olusan genis bir besin karisimina ihtiyaci var. Burcunuz , dizleri, disleri, kulaklari ve deriyi temsil eder. Lahana, kereviz, yagsiz etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balik, yumurta sarisi, bugday ve incirle aranizin cok iyi olmasi gerekir. Kayisi, badem yiyerek kuru ve alerjik egilimli cildinizi canlandirin. Cildinizi sigara ve sigara dumanindan uzak tutarak korumaya calisin.

KOVA (19 Ocak - 20 Subat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyaci var. Yemek tarziniz yenilikci. Bu nedenle degisik lezzetler tatmayi seviyorsunuz. Burcunuz el ve ayak bilekleriyle baldirlari ve dokulari temsil eder. Vücudunuz sofra tuzuna cok ihtiyac duyar. Bu ihtiyaci sofra tuzundan degil, bu maddeyi barindiran besinlerden almaniz en mantiklisidir. Cok fazla tuz aldiginizda zayif bir kan dolasimina, gereginden fazla siskin bir vücuda ve karaciger rahatsizliklarina aciksiniz demektir. Deniz ürünleri, brokoli, havuc, turp, balkabagi, ispanak, elma, seftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin icin dogal tuz bakimindan ideal besinlerdir.

BALIK (20 Subat - 21 Mart): Kati diyetler size göre degil. Yüksek proteinli, düsük yag ve seker iceren diyet uyguladiginiz zaman kendinizi cok daha iyi hissedersiniz. Burcunuz ayaklar ile duyma, isitme, dokunma ve tatmayi temsil eder. Demir vücudunuzun baslica ihtiyacidir. Demir eksikligi, anemi ve düsük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir iceren karaciger, yagsiz sigir eti, kuzu eti, yumurta sarisi, beyin, midye, ispanak, sogan, arpa, marul, bugday ekmegi, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal, seftali, hurma, kuru erik ve üzüm yer almalidir. Maydanoz da bu listeye eklenebilir.
 
Geri
Üst