Burgunyon Sos

Burgunyon Sos
MALZEMELER
4-5 kişilik

1 tatlı kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
2 dal maydanoz
¼ defne yaprağı
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap

HAZIRLANIŞI
Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin. Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
BeyazMelek Kış için domatesli patlıcan sosu (Ajvar sos) Yemek Tarifleri 1
asiruki sos için yardım :) Soslar 2
N Fırında tavuk için sos tarifleri...... Yemek Tarifleri 0
laetitia Kırmızı sos Soslar 0
Üst