1. tevriz

    tevriz Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Kasım 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    Burma baklava

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında tevriz tarafından paylaşıldı.

    Malzemesi: 500 gr un 10 gr tuz
    2 adet yumurta
    1/2 limon suyu
    100 gr su
    500 gr tereyağ


    Şurubu için:
    500 gr su
    750 gr şeker
    1/2 limon suyu
    Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür.


    Hazırlanışı:
    Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra isteğe göre kesilir. 500 gr tereyağı eritilir, baklavanın üzerinde gezdirilir. 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır. Biriken yağ süzdürülür ve şurubu dökülür

     
Burma baklava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kekli baklava

    kekli baklava

    baklava dilimi nasıl kesilir kekli baklava nasıl kesilir nasil baklavalı kek Hamuru İçin: 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı yoğurt 1 kabartma tozu 1 yumurta vanilya aldığı kadar un Keki için: 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı öğütülmüş fındık 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un not:(kekten katı olacak) şerbeti için: 5 bardak şeker 6 su...
  2. Burma Kağıt Para Örnekleri

    Burma Kağıt Para Örnekleri

    kyat oyunları kyat oyunu oyunlari 1942 - 10 Cent 1942 - 1/2 Rupee 1942-44 - 5 Rupees 1942-44 / 10 Rupees 1 Kyat - 1958 50 Kyat - 1958 10 Kyat - 1965 1985 - 75 Kyat
  3. kolay baklava

    kolay baklava

    bayramda misafirlerinize ikram etmek için kolay baklava Malzemeler: 1. 1 paket hazır baklavalık yufka 2. 1,5 paket margarin İç malzemesi: 1. ceviz,fındık veya yeşil fıstık Şerbeti için : 1. 5 su bardağı tozşeker 2. 4 su bardağı su 3. 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı : · Bir kabın içerisine su ve şeker karıştırılıp kaynatılır ve limonu ilave edilip altı kapatılır. ·...
  4. Baklava

    Baklava

    Ramazan aylarinda cok yaygin olan tatli cesiti Bayramlarda cevizli baklava baklava cesitleri...
  5. vişneli baklava

    vişneli baklava

    8 kişilik (1 kg) Malzemeler 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2-...

Sayfayı Paylaş