Büyük oğlum küçük oğlumun cinsel organıyla oynuyor lütfen yardım

  • Konbuyu başlatan 3263 ferndal
  • Başlangıç tarihi
3

3263 ferndal

Forum Okuru
Büyük oğlum küçük oğlumun cinsel organıyla oynuyor lütfen yardım
büyük oğlum 8 küçük oğlum 6 yaşında .büyük oğlum sürekli kardeşinin cinsel organıyla oynuyor. bir defasında kocam büyük oğlumn küçük oğlumu yere yatırıp sürtündüğünü görmüştü. kocam oğlumun sırtına kızgın çatal bastırdı. buna rağmen oğlum bu davranışından vageçmiyor .ben uyuyordum uyanınca sesleri gelmiyor diye odaya sesizce yaklaştım büyük olan küçük olana cinsel organını elletiyordu bana akıl verin allah aşkına ne yapıcam ben
 
Merhaba,
Eskiden kız çocuklarıyla erkek çocuklarının odalarının ayrı tutulması gerektiği önerilirdi. Sanırım artık bu durum erkek kardeşler için de gerekli bir hal olmaya başladı.Maalesef ki herkesin evinde kocaman bir pavyon niteliği taşıyan ve yayın yapan tv ler var. Çocuklar izlediği gördüğü herşeyi taklit edip yapmaya çalışıyor. Neyi nerden nasıl kısmak gerektiğini kontrolü bu noktada ele almanın zorluğunu öncelikle belirteyim. Çocuğunuza kesinlikle şiddet göstermeyin. Oturup konuşmayı deneyin. Bir şeyi yasaklamak daha cazip hale getirir. Dövmek,küfretmek gibi sözsel ve fiziksel şiddetler çocuğunuzun duygularını sadece bastırır ilerde başkalarına zarar veren bir birey olabilir. Bu durumu mantıklı bir şekilde çocuğunuzun anlayabileceği bir dilde anlatın. Kardeşler arasında böyle şeylerin çirkin ve yakışı kalmadığını yanlış olduğunu söyleyin. Her iki çocuğunuzla yakından ilgilenin. Mutlaka odalarını ayırın. Her ikisi ile yakından ilgilenin. Cinsel tacizin suç olduğunu büyük oğlunuza , cinsel tacize maruz kalmanın doğurduğu sonuçları küçük oğlunuza anlatın. Küçük anlamaz diyip es geçmeyin.. Şu an çocuklarınızın belleklerine herşeyi konuşa konuşa işleyebilirsiniz. Gerekirse pedegoktan yardım alabilirsiniz.
 
Daha neler duyucaz yarabbim. Zor bir durum nasıl yorum yapacağımı bilemiyorum. Sanırım eğitim konusunda eksikliklerimiz var. Gerek dini,gerek kültür ,gerek ahlak .. Çocuk doğrumak dünyaya getirmek çok kolay ama onu yetiştirmek çok zor. Adminimizin dediği gibi şiddet çare değil.Konuşmak anlatmak hatta bir uzmandan yardım almak en doğrusu. Allah yardımcınız olsun ilk defa yorum yapamayacak kadar tıkandığımı hissediyorum..
 
Geri
Üst