Buzdolabı kokusu nasıl çıkar

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Buzdolabı kokusu nasıl çıkar
Buzdolabı yiyeceklerimiz için saklama alanı sunan en önemli beyaz eşyalar arasındadır. Buzdolabı içindeki yiyecekler ne kadar saklıklıysa ve ne kadar uzun süre taze kalabilirse o kadar sağlıklı bir yaşa sürdürebiliriz. Buzdolabı içine yerleşebilen kalıcı koku durumları bazen çok fazla rahatsızlık verici boyutlarda olabilir. Bu gibi durumlara son diyebilmek için neler yapabiliriz konusuna değinerek size yardımcı olmaya çalışacağım.

Buzdolabı kokularını gidermek için kullanabileceğimiz yöntemler:

Bazı aromatik kokuların koku giderme üzerinde etkisi kanıtlanmıştır. Vanilya aroması da bu aromatik kokular arasındadır. Bir parça pamuk üzerine birkaç damla vanilya aroması dökerek dolabın bir köşesine koyabilirsiniz. Bu pamuğu bir bardak su dolu kaba atma tercihinde de bulunabilirsiniz.

Elma sirkesi ve su karışımıyla antiseptik bir karışım elde ederek kokulardan arınabiliriz. Bazen karbonat tercihinde bulunarak da buzdolabındaki kötü koku oluşumlarının önüne geçebilme fırsatı yakalayabiliriz. Kokuların gidene kadar bir kap içinde yerleştireceğiniz karbonat da doğru bir çözüm yolu olabilecektir.
kahve-nasil-kavrulur.jpg

Kısa sürede kötü koku gidermek istiyorsanız bir miktar kahveyi bir kaba alın. İçine 1 kaşık pirinç ekleyin. Bir süre dolap içinde beklettikten sonra dolabınızın ertesi sabah kokulardan arındığına şahit olabileceksiniz. Kahve yerine kahve çekirdeği koyarak da aynı etki gücüne yakın sonuç alabilirsiniz.

Dolap kokularını gidermek için tercih edebileceğiniz bir diğer seçim de yulaf ezmesidir. Kahvaltılarımızda kimi zaman bize eşlik eden yulaf ezmesi kötü kokuları hapsetmek için tercihiniz olabilecek bir seçim olabilir.

Çay deminin pek çok işe yaradığını duymuşsunuzdur eminim. Bir önceki günden kalan posaları bir kaşık kadar küçük bir kaba alın. Yanına bir ince dilim kadar limon da ekleyebilirsiniz. Bu etkili karışım buzdolabı kokularından kurtulmanız yardımcı olabilecektir. Ayrıca dilimlediğiniz limonları bir kaseye koyarak da kötü kokulardan kurtulma şansı yakalayabilirsiniz.
1.jpg

Sütün kötü kokuları içine hapsetme özelliği olduğunu biliyor muydunuz? Bir çay bardağı içine koyacağınız az miktarda sütle buzdolabı içindeki kötü kokulardan uzun süreli kurtulma şansı yakalayabilirsiniz.

Siz de buzdolabının kötü kokularıyla baş etmekten bıktıysanız size tavsiye ettiğimi bu önerilere kulak vermeye ne dersiniz?
 
Geri
Üst