Buzdolabı neden su damlatır?

Uzman SühaN

Administrator
Buzdolabı neden su damlatır?
Buzdolabı mevsim ayırmaksızın mutfakların olmazsa olmazıdır. Meyve ve sebze depolamak dışıında kalan yemekleri saklamak ve soğuk su bulundurmak gibi işlerde kullandığınız buzdolaplarının ufacık bir arızaları günlük hayatınızı felç etmeye yeter. Buzdolabı arızaları arasında en sık rastlananlardan biri olan buzdolabının su akıtmasının birçok farklı nedeni vardır. Önemli olan doğru saptamanın yapılmasıdır.


Bir buzdolabından su damlamasının ilk ve en yaygın nedeni dalgınlıkla açık bırakılan dolap kapağıdır. Siz buzdolabının kapağını kapattığınızı sanırsız ya da herhangi bir tencere kapağı, poşet gibi bir nesne, kapağın kapanmasına engel olursa bu durumda buzdolabından su damlamaya başlar.




Buzdolabı neden su damlatır.jpg







Unutma ya da bir nesnenin değmesi sonucu kapağın açık kalması dışında kapağı kapasitesinden fazla doldurmak da bu sorunu doğurur. Buzdolabı kapaklarının belli bir taşıma kapasitesi vardır. Bu kapasitenin üzerine çıkarak kapağa şişe, konserve, margarin gibi nesneleri doldurmak zamanla kapağı yorar ve kapak tam kapanamaz.



Buzdolabının su damlatmasının başka bir yaygın nedeni de kapakta bulunan kapak contalarının hava yapmış olmasıdır. Kapak contalarının hava yapması kullanıcı kaynaklı biri hata değildir. Buzdolabının zaman içinde kullanıla kullanıla bu tip hatalar vermesi eskimesiyle alakalı bir durumdur.


Eğer sorun kapaktaki contalardan kaynaklıysa buzdolabı sadece su damlatmakla kalmaz aynı zamanda buzlanma da yapar. Buzdolabı kapağındaki contaların değiştirilmesi gibi basit bir tamir adımıyla sorun kolayca çözülür.


Eğer su damlatan buzdolabınız nofrost özellikli bir buzdolabıysa nofrost özelliğiyle ilgili bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. Nofrost özellikli buzdolabınızın ısıtıcısı herhangi bir nedenle arızalanmışsa yapması gereken görevi tam olarak yapamaz, buzları çözemediğinden dolayı çözülemeyen buzlar sorun olmaya başlar ve buzdolabı içeriye doğru su damlatır.


Bu nedenlerin dışında bilinen bir sıkıntı da motor sıkıntısıdır. Motorla ilgili bir sıkıntı su damlatma durumunun kaynağını oluşturabilir. Eğer buzdolabı motorunun üzerine giden su kanalı tıkanırsa buzdolabınız çalışması gerektiği gibi çalışamaz ve su damlatmaya başlar
 
Geri
Üst