Cajun usulü kalamar
cajun usulü kalamar
Terbiye süresi 1 gece
Terbiye süresi 1 gece
- 600 gr kadar büyükçe bir kalamar
- Çeyrek su bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 2 çay kaşığı kişniş
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 diş sarmısak
- 2 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek çay kaşığı hindistancevizi
- Kalamarları iyice yıkayın, zarlarını çıkarın ve kağıt peçete yardımıyla tamamen kurulayın.
- Keskin bir bıçak yardımıyla kalamarın bir tarafını kesin ve dışa doğru açarak düz bir zemine serin.
- Önce yukarıdaki resimde görüldüğü gibi iç yüzeye bıçakla birbirini kesen çapraz çizgiler atın ama kalamarı kesmemeye dikkat edin, kesikler yüzeysel olmalı.
- Çizikler attığınız kalamarı yukarıdan aşağıya yaklaşık 2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin.
- Bir kaseye limon suyu, ezilmiş sarımsak, domates püresi, baharatlar, şeker, zencefil, hindistan cevizi ve kırmızı biberi koyun.
- içine kestiğiniz kalamarları da ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
- Üzerini kapatın ve gece boyunca buzdolabında bekletin.
- Kalamarları önceden ısıtılmış ve hafifçe yağlanmış tavada 5 dakika pişirin (Barbekü de pişirilmesi öneriliyor fakat iyi bir teflon veya vog tava da kullanılabilir)