Cajun usulü kalamar

'' мάﮒάŁ ''

Yeni Üye
Üye
Cajun usulü kalamar
cajun usulü kalamar
cajun-usulu-kalamar1-9240.jpg

Terbiye süresi 1 gece



  1. 600 gr kadar büyükçe bir kalamar
  2. Çeyrek su bardağı limon suyu
  3. 2 yemek kaşığı domates püresi
  4. 2 çay kaşığı kişniş
  5. 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  6. 2 diş sarmısak
  7. 2 çay kaşığı yenibahar
  8. 2 çay kaşığı toz şeker
  9. 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  10. 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  11. Çeyrek çay kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı:


  1. Kalamarları iyice yıkayın, zarlarını çıkarın ve kağıt peçete yardımıyla tamamen kurulayın.
  2. Keskin bir bıçak yardımıyla kalamarın bir tarafını kesin ve dışa doğru açarak düz bir zemine serin.

  3. Önce yukarıdaki resimde görüldüğü gibi iç yüzeye bıçakla birbirini kesen çapraz çizgiler atın ama kalamarı kesmemeye dikkat edin, kesikler yüzeysel olmalı.
  4. Çizikler attığınız kalamarı yukarıdan aşağıya yaklaşık 2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin.
  5. Bir kaseye limon suyu, ezilmiş sarımsak, domates püresi, baharatlar, şeker, zencefil, hindistan cevizi ve kırmızı biberi koyun.
  6. içine kestiğiniz kalamarları da ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
  7. Üzerini kapatın ve gece boyunca buzdolabında bekletin.
  8. Kalamarları önceden ısıtılmış ve hafifçe yağlanmış tavada 5 dakika pişirin (Barbekü de pişirilmesi öneriliyor fakat iyi bir teflon veya vog tava da kullanılabilir)
 
Geri
Üst