Caladium

zuzu65

Yeni Üye
Üye
Caladium
caladium.jpg


Adı: Caladium

Vatanı: Güney Afrika

Tanımı: Büyük kalp veya ok şeklinde yarısaydam yaprakları olan, kırmızı, pembe, beyaz ve yeşil kombinasyonları mevcut olan bitkilerdir.



Yetişme İstekleri:



Sıcaklık: En iyi gelişmeyi 21-24 derece dolayında gösterirler. Gece ise 18 derece civarında iyi gelişir. Sıcak ortam bitkisidir.

Orantılı Nem: Yüksek orantılı nem (% 70) ister.

Işık: Yüksek ışığa ihtiyacı vardır. Güneşten mümkün olduğunca fazla yararlanması gerekiyor. Kuzey pencerelerinin yanında yetiştirilmesi uygundur.

Saksı Harcı: Hacim olarak 1 kısım sterilize bahçe toprağı 1 kısım temiz karışık kum veya perlit ve yarım veya 1 kısım sfagnum turba yosunu karıştırılarak kullanılabilir.

Üretim Tekniği: Üretimi tohum ve çelik ile yapılır. Tohumlar herhangi bir tohum kompostuna Şubat ayında ekilir ve ortamın sıcaklığı 16-18 deredede tutulursa 5-10 gün içerisinde çimlenirler.



Bakım Önlemleri:

Saksı Değiştirme: Her yıl Mart ayında yapılır.

Gübreleme: Nisan - Eylül ayları arası haftada bir kez 3 g/l kompoze gübre verilir.

Sulama: Büyüme ve çiçeklenme dönemlerinde bolca sulanmalı, çok sıcak havalarda yapraklara su püskürtülmelidir. Çiçeklenme bittikten sonra fazla su verilmemeli, saksı toprağı orta derecede nemli, hatta biraz kuru tutulmalıdır.

Budama: Çelikle üretilen genç bitkilerde dallanmayı teşvik için sürgünler yaklaşık 1.5 cm ye ulaştığında uç alma yapılmalıdır.






 
Geri
Üst