Çamaşır makinesinde kot boyama

M

Mavijeans<<

Forum Okuru
Çamaşır makinesinde kot boyama
Çamaşır makinesinde kot boyama nasıl yapılır tarifi


Merhaba

Ben hiç mavi ya da lacivert kot giymiyorum genellikle siyah kot giyerim siyah kotlarımda zaman içerisinde soluyorlar renkleri açılıyor onları boyamak istiyorum ama nasıl boyayacağım çok da bilmiyorum bir arkadaşım çamaşır makinesinde boyuyorlar dedi o da tam bilmiyormuş. Ben de burada sormak istedim çamaşır makinesinde kot pantolon nasıl boyanır ne kullanmalıyım kaç dereceye ayarlamalıyım bunları bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler
 
Selam tatlım

Aslında sorduğum bu soru çok önemli bir soru siyah kot pantolonları solduğu renk kattığı zaman çok kötü duruyorlar rengi dönüyor mu farklı bir kırmızılık oluşuyor benim kot pantolonların böyle oluyor genelde. renkleri böyle solan kot pantolonları mı ben geçen seneye kadar giymez ayırırdım. Gerçekten kot pantolonların çamaşır makinesinde çok güzel bir şekilde boyanabileceğini öğrendim. Denedim gerçekten çok güzel oluyor sanki ilk gün aldığım pantolon gibi yeni bir görünüme kavuşuyor. Hemen aşağıda tarifini veriyorum nasıl yapılacağını anlatıyorum.

Kot pantolonu boyamak için kumaş boyası alıyorsun genelde piyasada zaten satılıyor rahatlıkla bulabilirsin bunun yanında renk sabitleyici de satılıyor onu da alıyorsun. Öncelikle çamaşır makinesinin deterjan gözüne bir miktar tuz bir miktar sirke koyuyorsun sonra toz boyayı ekliyorsun dikkat et sağa sola taşırma her yeri boyarsın elini yüzünü bir de renk sabitleyici de makinenin yumuşatıcı gözüne koyuyorsun. Makineyi 90 dereceye ayarlıyorsun 90 derecede A programında yıkıyoruz .

Boyadığın kıyafetleri sağa sola değdirmemeye dikkat et çünkü yaş olduğu için boya bırakabilir . Kuruduktan sonra yüksek ısıda ütüyle ütülersen rengi uzun süre sabit kalacaktır.
 
Geri
Üst