Camlar nasıl silinir nasıl parlatılır

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Camlar nasıl silinir nasıl parlatılır
Cam silmek bir sanattır. Birçok bayan için temizliğin en eziyetli safhalarından biri olan cam silmek bayanların korkulu rüyası gibidir. Cam silerken camın boyutu, uzunluğu, evinizin yüksekliği gibi ayrıntılar önemlidir. Cam silerken tercih edeceğiniz kimyasal ürün ya da doğal ürün kullanımları bile cam silmede etken olabilmektedir. Cam silerken dikkat edilmesi gereken hususlar fazla kimyasal kullanacaksanız yüzünüze maske takmanız gerektiğidir. Ya da cam sileceğiniz evin yüksekliği dikkat gerektiriyorsa cama uzanayım derken kullanacağınız merdiven ve camı silerken tercih edeceğiniz aparat seçimine özen göstermelisiniz.

maxresdefault.jpg

Cam silerken boyu kısa standart görünümlü camları silecekseniz işiniz epey kolay. Temizlik malzemesini seçerek direk işe koyulabilirsiniz. Sirkeli su hazırlayarak doğal bir yöntemle camlarınızı temizleyebilirsiniz. 3 litre su içine 2 tatlı kaşığı sirke yetecektir. Bazen sirke yerine limon tuzu ya da maden suyu gibi seçimlerde de bulunabileceksiniz. Temizleme bezi olarak mikrofiber bezler ya da kullanmadığınız tişörtler seçim olabilir. Kimisi gazete kağıdıyla da tertemiz camlar elde edebilir. Sirke ile ya da başka kimyasal kullanımlarında gazete kağıdından faydalanabilirsiniz. Ama limon tuzu ya da maden suyunda erime yapacağı gerçeğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Cam suyu içine ekleyeceğiniz yumuşatıcı sayesinde camlarınızı kolay ve uzun süreli temizleyebileceğinizi unutmamalısınız.
9535465029682.jpg

Çekbas kullanımı ile de camlarınızı oldukça kolay silebilirsiniz. Kovaya hazırlayacağınız deterjanlı su içine çekbası sokun- süngerli kısmını- camı silince ters tarafla tekrar kurulayın. Biraz bulaşık makinesi parlatıcısından yararlanarak da daha parlak camlara sahip olabilirsiniz. Saç şampuanı ve bir miktar su ile de cam temizliği gerçekleştirebilirsiniz. Siz de cam temizliğinizi gerçekleştirmek için size tavsiye ettiğim sıvılardan herhangi birini hazırlayarak işe koyulabilirsiniz. Bana soracak olursanız Ersağ ürünlerini tercih ediyorum. Genel temizlik ve damla konsantre kullanımı ile çok az miktar ürünle camlarım çok uzun süre tertemiz kalabiliyor. Siz de cam temizliğinizde son dönemlerde bayanların ilgisini çeken bu temizlik ürünü kullanımlarında bulunmayı deneyebilirsiniz. Camlarınızı parlatmak için daha fazla beklemeyin. Haydi iş başına.
 
Ne yaparsam yapayım cam silerken mutlaka leke kalıyordu. Her yöntemi denedim ama işe yaramadı.Sonunda bir bez keşfettim .O bezle camları silince tertemiz oluyor. Bu bezle aynı zaman da tozda alıyorum. Tozdan eser kalmıyor. carrefoursa dan almıştım rengi sarı kullanmanızı tavsiye ederim.
 
eskiden camları gazete ile siler kurulardım inanılmaz temiz ve parlak olurdu internetin hayatımıza iyice girmesinden beri gazeteleri bile internet üzerinden okur olduk bizim evde uzun zamandır gazete bulunmuyor :( cam silinecek suya sirkede koyarım bununda çok güzel etkisi oluyor.
 
Camları silerken hayatta deterjansız silmezdim ama sürekli leke kalırdı. Bende artık deterjansız siliyorum.İki tur camları siliyorum.İlkinde kirini tozunu alıyorum suyumu değişiyorum tekrar siliyorum. Valla tertemiz oluyor.Hiç uğraşmayın en basiti bu şekilde camları silebilirsiniz. Ha birde eskiyen penye atletlerle silin camları . Hiç tüy leke bırakmıyor.
 
Geri
Üst