çatal

papatya57

Yeni Üye
Üye
çatal
sizi bilmem ama be çok severim 2 kere yaptım 50 kere de pastaneden aldım çok seviyorum




catal-1940.jpg




malzemeler:

  • 1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
  • üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu

hazırlanması:

1. unu derin bir kaba koyun. ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.

2. hamuru yoğurun. (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar.)

3. hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.



4. hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin. daha sonra bu çubuğa s şekli verin.


5. s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin. hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin.
6. çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Geri
Üst