Çavdarın faydaları

M

Misafir

Forum Okuru
Çavdarın faydaları
çavdarın faydaları, faydaları nelerdir, özellikleri, kullanıldığı yerler, yetişme koşulları, zararları, kullanım alanları, yetiştiği yerler, latincesi, yararları




Diyabetik diyetler de ve zayıflama diyetlerinde kullanılan çavdar ekmeğinin bu konuda ki faydalarını biliyoruz. Peki çavdarın diğer faydaları nelerdir; biliyor muyuz Melek'ler? O halde buyrun;

84da2b09535a80.jpg



ÇAVDAR
İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER:
Karbonhidratlar, azotlu maddeler, minerallerden demir ve kalsyum bulunur.
ÇAVDARIN FAYDALARI:
Kanı sulandırır, kuvvet verir yapıcı ve damar sertliğine karşı koyma hassası vardır.
KULLANILDIĞI HASTALIKLAR:
Damar sertliğinde, damar hastalıklarında, tansiyon yüksek*liğinde, kanı sulandırmak için kullanılır.
NASIL KULLANILIR?
Ekmek yapılır bir litre suya 30 gram çavdar kaynatılır, bu su yumuşaklık vermek için kabız olanlara içirilir.
Çavdar ekmeği yiyen halk arasında kalb ve damar hasta*lıkları az veya hiç görülmemiştir.
 
Geri
Üst