Çayınızı soğutup için

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Çayınızı soğutup için
Çayınızı dumanı tüterken mi içmeyi seviyorsunuz? Malesef size kötü bir haberimiz var; içmeden önce onu bir parça soğutmanız gerekecek.

İran’da yapılan ve Amerika’da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla.

Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakika kadar içeceğinizin ılık hale gelmesini beklemenizi tavsiye ediyor.

Sıcak çayı sağlıklı hale getirmenin bir diğer yolu da bazılarımızın zaten tercih ettiği, limon sıkmak.

Bir parça limon suyu ihtiyacımız olan günlük C vitamini takviyesine katkıda bulunur ve çayın içindeki antioksidanların alımını arttırır.

Sanıldığının aksine İngilizlerin tercih ettiği çayın içine süt koymna yöntemi ise çayın kalbe yönelik olan tüm faydalarını yok eder.



Bende çok sıcak içerim .Millet birinci bardağı içene kadar üç bardak içerim yandık desenize:)
 
bnm huyumda çay nerdeyse buz gibi olacak....annem hep kızar şunu adam akıllı iç die:):)

bi bildiğim var heralde:D:D
 
:D babama cayi doldururuz adam daha diger caylar dagilamdan bitiri bardagin ama sükür daha hic birseyi yok umarim hic birzamanda olmaz...
 
Geri
Üst