Çayların farkları , faydaları nelerdir ?

  • Konbuyu başlatan FiRaRi_MeLeK
  • Başlangıç tarihi
FiRaRi_MeLeK

FiRaRi_MeLeK

Daimi Üye
Üye
Çayların farkları , faydaları nelerdir ?
çay hakkında bilgi, yararları, beyaz çay, yeşil çay, siyah çay farkları nelerdir bilgi için konumuza bakabilirsiniz.Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan çayın farklarını iyileştirme özelliklerini biliyormusunuz ? siyah , beyaz , yeşil çaylarının farkları nelerdir ?

3E8B218B82734D9951C1B1DC16F5-358.jpg


BEYAZ ÇAY

çay bitkisinin tomurcukları buharda tutulduktan sonra kurutulur. Böylece çok az işlem görmüş olur. İçinde en çok antioksidan ve en az kafein barındıran çeşididir. Hafif ve yumuşak bir aroması vardır.

C9E46A33C6FF9A4969342C8443AAC1-91.jpg


Beyaz çayın etkisi : Virüs ve bakterilere karşı etkilidir. İçinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde beyaz çay, kanseri önlemede güçlü bir içecektir. Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engellediği tespit edilmiştir. Ayrıca C ve K vitaminlerini de içerir.

SİYAH ÇAY

yaprakların havayla temas etmesi sonucu okside olup siyaha dönmesidir. Ülkemizde en çok rastlanan çeşit olan siyah çay, serbest radikallerle savaşmanın yanı sıra, bağışıklığı da güçlendirir.

775C169CDCFA88B130C530D429B16-282.jpg


Siyah çayın etkisi : Birçok araştırma gösteriyor ki; siyah çayın özellikle kadınlar üzerinde kalp krizi, felç ve kardiyovasküler sorunları azaltan bir etkisi var. Ayrıca damarların işlevini arttırıp, damar tıkanıklıklarını engelliyor ve kan basıncını düşürüyor.Günde 6 bardak içmek, mikrobik enfeksiyonlara ve olası tümörlere karşı etkili olurken, iki bardağı mesane kanserinin önünü kesiyor. İçinde magnezyum, potasyum, kalsiyum, C ve K vitaminleri bulunuyor.

YEŞİL ÇAY

yapraklar okside olmadan önce buhara tutularak oluşturuluyor. Tadı gevrek ve siyah çaya göre daha hafif. Ayrıca 0 kalori olması, günde 5 bardak içimini kolaylaştırıyor.

34656235EC8A64C7CF456EFE668FA-15b.jpg


Yeşil çayın etkisi : Asya ülkelerinde yeşil çay tüketiminin çok olması ve kanserin daha düşük olması bir tesadüf değil. Yeşil çaydaki kimyasallar kanser hücrelerini yok ediyor. Kadınlarda kanser riskini %43 oranında azaltıyor.Göğüs kanserinin yayılmasını yavaşlatıyor. Sigara içenlerde akciğerleri korumada görev yapıyor. Ayrıca günde 5 bardak içenlerin metabolizmasının daha hızlı çalıştığı ve içmeyenlere göre günde 80 kalori daha fazla yaktığı düşünülüyor.


BİTKİ ÇAYLARI

E712A3F179155BFB1BE3DCADA16AE6-2f5.jpg


adı çay olmasına rağmen aslında çay sayılmazlar. Daha çok kurutulmuş papatya, nane köklerinin ve yapraklarının karışımlarıdır. Sadece siyah, beyaz ve yeşil çayların yaprakları ve tomurcukları, orijinal çay bitkisinden gelmektedir.​
 

Benzer İçerikler

Uzman SühaN
Cevaplar
0
Görüntüleme
413
Uzman SühaN
Uzman SühaN
Uzman SühaN
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
Uzman SühaN
Uzman SühaN
Uzman SühaN
Cevaplar
5
Görüntüleme
9K
Uzman SühaN
Uzman SühaN
Uzman SühaN
Cevaplar
1
Görüntüleme
610
BilirDişi
BilirDişi
Üst