Cebinize dokunmadan evinizi güzelleştirin

M

Misafir

Forum Okuru
Cebinize dokunmadan evinizi güzelleştirin
evinizi güzelleştirin evimi güzelleştirmek istiyorum evimi nasıl güzelleştiririm nasıl güzelleştirebilirim evini güzelleştir
Evdeki eşyalarınızı atmadan ya da elinizi cüzdanınıza götürmeden önce şu pratik çözümlere bir göz atın deriz...

hob0022.jpg
Çok Cola’y
Cola kutularını içtikten sonra büküp bir şutla çöpe atanlardansanız bildiklerinizi unutun. Boş cola kutularınızı küçük birer saksı yapacağınız bir dönemin “kolay açılır” kapılarının eşiğindesiniz. Büyüklerinizin yağ tenekelerinde yetiştirdikleri çiçekleri hatırlayınca bize daha çok hak vereceğinize adım gibi eminim.

Şeker kozu kendi
Çocuklara, şeker ve çikolatadan yapılmış evleri yememek gerektiğini öğreten masalların onlar tarafından pek dikkate alınmadığını bilenler bu satırların altını çizecekler: Sürpriz bir hediyeyi mükemmel kılmak için yapmanız gereken tek şey birkaç farklı çeşit şekeri hediye kutusunun üzerine yapıştırmaktan geçiyor.

Kayıp (hala) aranıyor
Partilerde kendi bardağını bulamayan ve yana yakıla masaları dolaşan arkadaşlarınız için garantili bir öneri: Renkli not kağıtlarını iki ucundan delin ve ortaya sahiplerinin adını yazın. Bir kenardan çiçek ya da pipet, diğerinden kokteyl çubukları geçirerek ikram edin ve yeniden kaybetmeyeceklerine emin olana dek oaradan ayrılmayın.

Sonraki!
Yanyana dizili vazoları dönem dönem mağaza vitrinlerinde görerek iç geçirenler, içi kullanılmayan bardakları ofis marketlerde ya da kırtasiyelerde bulunan renkli kartonlarla çevreleyip birbirine yapıştırarak, makus talihlerini yeneceklerini bilsinler... Renkli ve en önemlisi farklı olacaklarını da.

Foto-raflar
İşini evine, evini işine taşıyan ve masasına her geçen gün yeni bir çerçeve eklemeye çalışıp, duvarlarında durmadan poster asacak boş yer arayanların dikkatine, işler kolaylaşıyor... Klasörlerinizin rutin bir şekilde tek renk duran sırtlarını eski fotoğraf ya da poster yapıştırarak pratikleştirmek mümkün. Bir maket bıçağı mesafedesiniz.

Herkes nerede?
Mantar panoları boyayarak değişiklik yapmanın modası sizlere ömür. Artık onları retrospektif ambalaj kağıtları veya duvar kağıtlarıyla kaplıyor ve geri geri giderek bir adım daha öne geçiyoruz. Nostaljiyi sevenler, bu panoları palaroid resimlerle süsleyerekbirkaç artistik puan daha alabilir elbette.

Bu el sizin
Kazandığınız anda masayı terk etmemek için mutlaka oynuyor olmanız gerekmez ki... Eski iskambil destelerini strafor bloklarına yapıştırarak elde edebileceğiniz amerikan servisleri ile arkadaşlarınız içinde hakkını verir bir şöhret sahibi olabilirsiniz ve ne siz ne de davetlileriniz masayı terkedebilir.

Biz aşkı meleklerden çaldık
Rüzgar çanlarının sesinden rahatsız olup onları birbirine bağlamak yerine, Euroflora’da satılan melek ya da kelebeklerden romantik ve sessiz pencere süsü yapabilirsiniz. En yakın nalburdan ince teller alınır, iplerle dengeler sağlanır, süsler bağlanır ve olaylar gelişir.
 
Geri
Üst