Çekilme kanaması nedir?

Uzman SühaN

Administrator
Çekilme kanaması nedir?

Çekilme kanaması yaşayanlar melek kadınlar kulübü forum'da Çekilme kanaması kaç gün sürer ,çekilme kanaması neden olur, çekilme kanaması nasıl olur,çekilme kanaması hakkında bilgiler

ç.Jpeg


Sosyoekonomik düzeyi, eğitim seviyesi, hayata bakış açısı, yaşam felsefesi ve inancı, ırkı, milliyeti ne olursa olsun kadınların ortak noktası ‘kadın’ olmak. Hormonların işleyişi ve kadının ihtiyaçlarına göre bunları düzenleme isteği de hepimizde aynı.

hafta sonu planı yapan ve adet günü (regl) tatile denk geleceği için denize nasıl gireceğini düşünen bir kadın da olabilirsiniz; öbür tarafta oruç tutan ve Umre’ye gitme hazırlığında olan ama regl günü denk geleceği için tasalanan bir kadın da.

Kadınlar tatilde rahat etmek, denize-havuza girmek, spor müsabakalarına veya faliyetlerine katılmak, kutsal görev Hacca veya Umre’ye gitmek gibi sebeplerle adet geciktirici ilaç kullanır. Unutmayın ki bu ilaçlar hormon içerdikleri için ilaçların doktora danışmadan kullanılması sakıncalı.

gebelik, lohusalık, menopoz dönemlerini saymazsak kadınlar yaklaşık 28 günde bir ve 3-5 gün süreyle regl olur. Zaman zaman hava değişimi, stres, spor ve hızlı kilo kaybı nedenleriyle adet düzensizlikleri yani anormal kanamalar görülür. Altta yatan anatomik bir patoloji (doğuştan üreme organlarında bir sorun) olmadığı halde normal adet düzeninde meydana gelen bu anormal kanamalara disfonksiyonel uterin kanama (DUK) denir. Bunlar da östrojen çekilme kanaması, östrojen kırılma kanaması, progesteron çekilme kanaması ve progesteron kırılma kanaması diye 4 grupta toplanır.

Regli, kadınlık hormonu olan östrojen ve progesteronun yumurtalık ve rahime olan etkisi sonucu gerçekleşir. Normal adet kanamasında progesteronun aniden azalması sonucu progesteron etkisindeki endometrium (rahim iç duvarı) dokusu dökülür. Ortamda östrojen etkisi olmaz.Buna progesteron çekilme kanaması denir.

İşte adet geciktirici ilaçlarda da progesteron hormonu bulunur. Regli zamanı geldiğinde progesteron azalırken siz dışarıdan bu ilaçları aldığınızda progesteron seviyesini yüksek tutmuş olursunuz. Böylece adet görmezsiniz. Bunun için hormonun çekilmeye başladığı yani adet olacağınız güne 3-5 gün kala ilaca başlamak gerekir. İlacı bıraktıktan 3-5 gün içinde de regli olursunuz. Bu ilaçları en çok 10-15 gün süre kullanmak lazım. Uzun süreli ve sık sık kullanmak hormon dengenizi alt üst eder. Çok ciddi yan etkileri ya da üremeye olumsuz etkileri olmasa da bir sonraki adetiniz ağrılı ve normalden daha uzun süreli olabilir.

Sonuç olarak her ne sebeple olursa olsun adetinizi geciktirmek için vücudun normal ritmiyle , hormon düzeniyle oynamış olursunuz. Bu yüzden mutlaka kadın hastalıkları uzmanına danışmanız gerekir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yorumun için ben teşekkür ederim Lavinyam :kiss:
Iyi günler ben 27 Nisan'da ilisKim oldu 28 Nisan'da Ella kullandm adet gecikmesinin 2.gununde ilişkiden sonra daha 19.gun oluo kanda gebelik yaptrdm 0.100 negatif dediler adet gecikmesinin ikinci gün lekelenmem oldu 3 gün süren ama adet gbi degldi daha sonra tarlusal kullandm oda sokmedi adet gecikmesinin 15.gunu ultrasona girdim yumurtan catlamamis ondan olmuosn deyip yasmin adında ilaç verdi doğum kontrol hapı aynı zamanda ilaç bitiminde adet olunacağı söylendi ne yapmalıyım Yasmin gerçekten catlamamis yumurtayı catlatrmi elladan dolayı mi yumurta catlamadi gebelik olabilir mi
Yorumun için ben teşekkür ederim Lavinyam :kiss:
 
Iyi günler ben 27 Nisan'da ilisKim oldu 28 Nisan'da Ella kullandm adet gecikmesinin 2.gununde birliktelikten sonra daha 19.gun oluo kanda gebelik yaptrdm 0.100 negatif dediler adet gecikmesinin ikinci gün lekelenmem oldu 3 gün süren ama adet gbi degldi daha sonra tarlusal kullandm oda sokmedi adet gecikmesinin 15.gunu ultrasona girdim yumurtan catlamamis ondan olmuosn deyip yasmin adında ilaç verdi doğum kontrol hapı aynı zamanda ilaç bitiminde adet olunacağı söylendi ne yapmalıyım Yasmin gerçekten catlamamis yumurtayı catlatrmi elladan dolayı mi yumurta catlamadi gebelik olabilir mi


Merhaba , ertesi gün hapları hormonları etkileyerek adet düzensizliği yapabilir muhtemelen gecikmeniz de bundan ve fazla stresten dolayı . Yasmin adetinizi düzenleyerek kanamanın gerçekleşmesini sağlar. İlaç bittikten sonra 7 gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise tekrar hekime görünün.
 
Bende şimdi kestim doğum kontrol hapını ama daha olmadım şimdi derken dün yani kesmiştim 7 günde adet olurum demi ben daha önce kullanmamıştım doğum kontrol hapını yeni yeni kullanmaya başladım daha ilk bir ay oldu kullanalı yazıyı okumak iyi oldu bilmiyordum. Bu hususlarda bizlere bilgi veriyorsunu zteşekkür ediyorum sağolun.
 
Geri
Üst