Cennet hakkında kısaca bilgiler

  • Konbuyu başlatan İslami Yazar
  • Başlangıç tarihi
İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Cennet hakkında kısaca bilgiler
Cennet gerçeği, insanların aslında girene kadar asla anlayamayacakları bir şeydir, ancak Allah bize Kuran'da bu dünyanın yaşamıyla, hem yaşamın doğasında ve amacında, hem de insanların orada zevk alacakları sevinç türlerinden farklı bir yer olduğunu belirtmiştir. Kuran, insanlara Cennet'i anlatır, Allah onlara sunduğu büyük nimetlerini açıklar ve güzelliklerini herkese ilan eder.


cennet.jpg



Allah İnsanlara Cennet'in yeryüzünde onlar için hazırlanmış iyi yaşam biçiminden biri olduğuna ve her güzel şeyin mevcut yeteneklerimizi aşan derecede Cennete ait olacağını bildirir. Aynı zamanda Cennet'in tüm nimetlerin mükemmel biçimde yaratıldığı insanların ruhlarının kalplerinin arzulayacağı her şeyi sunacağı ve insanların istemediği, ihtiyacı olan, endişe veya , üzüntü pişmanlıktan uzak kalacağı bir yer olduğunu göstermektedir. Her türlü güzellik ve nimet cennette vardır ve daha önce hiç görmediği veya bilinen bir mükemmellik ile açığa çıkacaktır. Allah , böyle bir nimet hediye olarak hazırlamıştır ve bunlar yalnızca kendisinden memnun olan insanlara sunulacaktır.

Peki bu cennet sevincinin doğası nedir ve bu dünyanın sevinci ile nasıl farklı olacak?

Bu farklılıkların bazılarını vurgulamaya çalışacağız.

Bu dünyadaki insanlar biraz zevk alırken aynı zamanda çok çetin acı çekiyorlar. Yaşadıkları hayatı incelerlerse karşılaştıkları zorlukların kolaylık ve konfordan çok daha fazlasını bulurlar. Ahiret hayatı gelince, orada zorluk ya da sıkıntı olmayacak ve insanlar orada sefa sevinç ve zevkle yaşayacak. İnsanın bu hayatta yaşadığı acı ve ıstırap sebepleri Ahiret'te yoktur. Şimdi bu nedenlerin bazılarına bir göz atalım.

Bu hayatta acı çeken ve acı çekmenin bir başka nedeni, cennette var olmayan sevilen birinin ya da hastalığın ölümüdür. Hiç kimse Cennette herhangi bir hastalık veya acıyı hissetmeyecektir.

Cennet halkının kalpleri saf olacak, konuşmaları iyi olacak, yaptıkları doğru olacaktır. Orda, can sıkıcı, rahatsız edici, tahrik edici ya da kışkırtıcı bir konuşma olmayacaktır, çünkü Cennet tüm değersiz kelimeler ve eylemlerden arındırılmıştır. Cennetin tasviri hayal gücünü aşıyor ve açıklamalara meydan okuyor diyebiliriz..

Ahiret sevinci kalıcı ve ebedi iken, bu dünyanın zevki geçici .Ayrıca, bu dünyanın ömrü çok kısadır. İnsanlar kısa süre yalnızca bu dünyada yaşıyor ve çok az insan yetmiş yaşına erişiyor.Cennet hem mekân hem de zaman boyutlarının dışında bulunur.Cennetin nerede olduğunu sormak, evrenin merkezinin nerede olduğunu sormak gibidir. Aslında, evrenin bir merkezi yoktur.Yolculuğumuza hazırlanmak için varış noktanızın nasıl bir şey olduğunu öğrenmemiz gerek ve en önemlisi, oraya nasıl gidileceğini. Orada sonsuz bir yaşam vardır. Şu kısacık yaşamda Yaradana yönelmekten, ahiret için çabalamaktan daha akıllıca, daha vicdanlıca bir hareket olamaz. Allah cümlemize imanlı bir yaşam, imanlı bir ölüm ve cennete gitmeyi nasip etsin . Allahın selamı duası üzerimize olsun .
 
Geri
Üst