Cennetin zevkleri.

  • Konbuyu başlatan İslami Yazar
  • Başlangıç tarihi
İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Cennetin zevkleri.
Cennet gerçeği, insanların aslında girene kadar asla anlamayacakları bir şeydir, ancak Allah bize Kuran'da onu görme şansı vermiştir. Bunu, hem bu dünyanın yaşamıyla, hem yaşamın doğasında ve amacında, hem de insanların orada zevk alacakları sevinç türlerinden farklı bir yer olarak tarif etmiştir.




cennetin zevkleri.jpg


Kuran, insanlara Cennet'i anlatır, Allah onlara sunduğu, büyük nimetlerini anlatır ve güzelliklerini herkese açıklar. İnsanlara Cennet'in yeryüzünde onlar için hazırlanmış iki yaşam biçiminden biri olduğuna ve her güzel şeyin mevcut yeteneklerimizi aşan derecede Cennete ait olacağını bildirir.


Aynı zamanda Cennet'in tüm nimetlerin mükemmel bir şekilde yaratıldığı ve insanların ruhları ve kalpleri arzuladıracakları her şeyi sunacağı ve insanların istemediği, ihtiyacı olan, endişe ya da üzüntü, üzüntü ve pişmanlıktan uzak kalacağı bir yer olduğunu gösterir.

Her türlü güzellik ve nimet cennette vardır ve daha önce hiç görülmemiş veya bilinmeyen bir mükemmellik ile açığa çıkacaktır. Allah böyle nimetleri orada bir hediye olarak hazırlamıştır ve bunlar yalnızca kendisinden memnun olan insanlara sunulacaktır. Peki bu cennet sevincinin doğası nedir ve bu dünyanın sevinci ile nasıl farklı olacak? Bu farklılıkların bazılarını vurgulamaya çalışacağız.


Bu dünyadaki insanlar bir zevk alırlarken, aynı zamanda çok acı ile yüzleşirler. Yaşadıkları hayatı incelerken gördüğü zorlukların kolaylık ve konfordan çok daha fazlasını bulacaktır. Ahiret hayatı gelince, orada zorluk ya da sıkıntı olmayacak ve insanlar orada saf sevinç ve zevkle yaşayacak. İnsanın bu hayatta yaşadığı acı ve ıstırap sebepleri Ahiret'te yoktur. Şimdi bazı nedenlere bir göz atalım.


Finansal istikrarın mutlu bir yaşamın anahtarı olduğu görülüyor. Çoğu insana başarı, gerçeğin en uzağında olmasına rağmen, servetle ayrılmaz bir şekilde ilişkilidir. Bu sefil yaşamları olan insanların en zenginini gördük, hatta bazen intihar etmelerine neden oldu! Zenginlik, insanın kendi doğasında istediği bedelden başka bir şey değildir ve bu arzu büyük ve akıllı bir amaç için yaratılmıştır. Bu arzunun doyurulmadığı durumlarda, bir insanda bir miktar acıya neden olur.

Bu nedenle, Allah, cennet sakinlerine, son derece fakir olanlara servet ve eşyalar söz konusu olduğunda hayal ettikleri her şeye sahip olacaklarını vaat etmiştir. Açlık ve susuzluğun tadına varan, ama daha fazlasını arzulayanlara.


Kişisel ilişkilerdeki bir kırılmaya bağlı olarak pişman olduğumuz üzüntüye gelince, insanlar cennette herhangi bir kötülük ya da incinme duyumu ya da konuşma duymazlar. Sadece iyi sözler ve barış sözleri duyacaklardır. Cennet halkının kalpleri saf olacak, konuşmaları iyi olacak, yaptıkları doğru olacaktır. Orda, can sıkıcı, rahatsız edici, tahrik edici ya da kışkırtıcı bir konuşma olmayacaktır, çünkü Cennet tüm değersiz kelimeler ve davranışlardan arındırılmıştır. Selam ve dua ile.
 
Ahiret'in Sonsuzluğu

Bu dünyanın zevki geçici, ahiret sevinci kalıcı ve ebedi. Bir insanın bir şeyden hoşlandığı bir hayatta, bundan sıkılmadan ve daha iyi olduğunu düşündükleri şeyleri aramaya başlamadan kısa bir süre önce ya da onun için tamamen bir ihtiyaç hissetmeyebilirler. Cennet sevincine gelince, bir kişi hiçbir zaman sıkılmayacak, aksine onun tadına her maruz kaldığında iyiliğini artıracaktır.


Ayrıca, bu dünyanın ömrü çok kısadır. İnsanlar kısa süre yalnızca bu dünyada yaşıyor ve çok az insan yetmiş yaşına erişiyor. Cennet halkının giysileri, yiyecekleri, içkileri, mücevherleri ve sarayları gibi zevkleri bu dünyadaki muadillerinden çok daha üstün olacaktır. Cennette en küçük yer bile bu dünyadan daha iyidir ve içerdiği her şey aslında karşılaştırma için yer yoktur.
 
Geri
Üst