1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Çerimoya ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    çerimoya çerimoya meyvesi [​IMG] Özellikleri ve Tarihçesi
    Çerimoya tüm dünya da 2200 çeşidi olan bir meyvedir. Temelde Annona ve Rollinia olmak üzere iki ayrı çeşidi bulunmaktadır. Bununla birlikte Asimina, Duguetia, Fusaea ve Porcelia da bu meyvenin en çok bilinen türlerindendir.
    Meyvenin Annona türünün yaprakları 2-5 cm uzunluğundadır. Genellikle küçük bodur ağaçlarda yetiştirilmektedir. Yaprakları ovaldir.

    Yetiştirildiği Yerler

    Orta ve Güney Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ve İsrail de yetiştirilmektedir. Meyvenin Annona türü, daha çok Amerika da tropik iklime sahip birkaç bölgede yetişmektedir. Özellikle ormanlık bölgelerde yetiştirilen Çerimoyalar 700-2400m rakıma sahip yamaçlarda daha verimli olmaktadırlar. Fakat özellikle Güney Amerika da 0-1500m rakıma sahip yerlerde de yetiştirilebilmektedir.
    Florida, Belize ve Guatemala da Tikal, Canul, Sartenaya, San Pablo, Benque, Caledonia ve Chonox gibi adlarla bilinmekte ve tüketilmektedir.

    Faydaları
    Çerimoya, cildin saçların tırnakların diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmasında faydalıdır. İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde idrar yoları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırıcı özelliği vardır. İhtiva ettiği B2 vitamini ile Migren türü baş ağrılarının önlenmesinde etkilidir. Ayrıca iştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
    Meyveyi taze olarak tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda tatlılarınızda, meyve salatalarınızda ve dondurmalarınızda lezzet katması için de kullanabilirsiniz.

    Muhafaza Koşulları
    Çerimoya, 6 ºC de %85-%90 nem oranında 3-4 gün muhafaza edilebilen bir meyvedir. Çerimoya saklanırken bu hususlar mutlaka dikkate alınmalıdır.

    Besin Değerleri
    Çerimoya, A,B1,B2,B3,B6,C,Kalsiyum,Demir,Protein ve Fosfor gibi çeşitli vitamin ve mineralleri bünyesinde bulunduran bir meyvedir.

     
Çerimoya ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kuruyemişler ve faydaları

    kuruyemişler ve faydaları

    şekeri düşürmenin yolları şeker düşürme yolları hamilelikte yenmesi gereken kuruyemişler demir içeren kuruyemişler badem kavurmak Ay Çekirdeği Ve Faydaları * Kolesterolü düşürür * Damar sertliğini giderir. * Yağ ve proteini en kaliteli olandır. * Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir * Cinsel arzuyu da artırır. * Kalp ve sinir hastalıklarını...
  2. Cola ve faydaları!

    Cola ve faydaları!

    Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız birçok şeyi siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler "hadi canım, saçmalık " diyeceklerdir. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi bir cola parasıdır. Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli Gelelim COCA COLA ve PEPSİ ile ne gibi pratik işler yapabileceğinize: TUVALETİ TEMİZLEMEK...
  3. Fasulye ve Faydaları :)

    Fasulye ve Faydaları :)

    hamilelikte kuru fasulye gebelikte kuru fasulye suyunun faydaları hamilelikte nohutun faydaları Fasulye Kısa ömürlü , toprağını severse kolay biten ve sebzesini esirgemeyen, kırılgan ve asmalara özenip çalıya çırpıya dolanıp boyunca gitmek isteyen bu bereketli sebzenin içinde B1, B2, B3 ve E vitaminleri ile birlikte protein, selüloz, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum...
  4. sirke ve faydaları!!!

    sirke ve faydaları!!!

    sirkenin zararları sirke faydaları sirkenin faydaları ve zararları turşunun Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek olan sirkede bol miktarda C vitaminiyle bazı madeni tuzlar bulunur. Bu yüzden sirkenin besin değeri yüksektir ve vücudumuza çok faydası vardır. SİRKE, yemek ve salatalarımıza çeşni veren, ayrıca turşu yapımında kullanılan ekşi (asitli) bir maddedir. Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek...
  5. Pamuk ve Faydaları

    Pamuk ve Faydaları

    Pamuk (gossypium) : Ebegümecigiller familyasından, lif ve yağ elde etmek maksadıyla ekilen otsu veya odunsu bir bitkidir. Gövdesi dik, dallanmış ve çok tüylüdür. Yaprakları uzun saplıdır. Meyvesi 3-5 gözlü bir kapsüldür. Her gözün içinde siyahımsı renkli, oval ve üzeri, uzun, sık ve beyaz tüylerle örtülü 5-10 tane tohum vardır. Birçok türü vardır. Yurdumuzda koza veya yerli türü...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş