*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
çeşitli kokteyler
kokteyler filtre kahve yapılışı kavunlu votka votkalı kokteyler çeşitli kokteyller
Bahama Adasi
MALZEME:
Kivi şurubu 3 cl Muz 1 adet
Muz şurubu 1 cl Limon suyu 1 cl
Portakal suyu 5 cl Kivi 1 adet
Buz 5 küp
YAPILIŞI:
Kivi şurubu, muz şurubu, portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alın. Kivi ve muzu ilave edin. 5 adet buz katıp, mikserden geçirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. (1 kişilik)
CITRINE
MALZEME:
Hindistancevizi kreması 2 cl Muz 1/2 adet
Portakal suyu 6 cl Greyfurt suyu 6 cl
Şeker şurubu 2 cl
YAPILIŞI:
Muzu doğradıktan sonra blendırdan geçirin. Hindistancevizi kreması, portakal suyu, greyfurt suyu ve şeker şurubunu ekleyin. Shaker'da karıştırıp soğuttuktan sonra, bardağa doldurarak servis yapın. (1 kişilik)
IRISH COFFE
MALZEME:
Filtre kahve 8 cl. Kahverengi şeker 2 kaşık
Taze krema
YAPILIŞI:
Filtre kahveyle kahverengi şeker capuccino makinesinde şeker eriyene kadar ısıtılır. Üzerine taze krema rendelenmiş çikolata konularak servis edilir.
KAVUNLU COOL
MALZEME:
Kavun 1/2 adet Tozşeker 1/2 su bardağı
Su 1,5 su bardağı Limonata 4 su bardağı
Limon 1 dilim Portakal 1 adet
Kavunlu votka arzu edilirse Buz arzu edilirse
YAPILIŞI:
Kavunu ve portakalı soyup dilimleyin. Kevgirden bastırarak geçirip, suyunu bir kapta toplayın. Üzerine yarım su bardağı tozşeker ve ılıttığınız bir buçuk su bardağı suyu ekleyin. İyice karıştırın. Önceden hazırladığınız limonatayla karıştırarak 1 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce, buzu plastik bir kapta, plastik havan tokmağıyla döverek iyice ufalayın. Bardaklara eşit olarak paylaştırın. Dilerseniz 6 kapak kavunlu votka ekleyin. Bardağın kenarını limon dilimi ile süsleyip, servis yapın. (6 kişilik)
Bahama Adasi
MALZEME:
Kivi şurubu 3 cl Muz 1 adet
Muz şurubu 1 cl Limon suyu 1 cl
Portakal suyu 5 cl Kivi 1 adet
Buz 5 küp
YAPILIŞI:
Kivi şurubu, muz şurubu, portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alın. Kivi ve muzu ilave edin. 5 adet buz katıp, mikserden geçirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. (1 kişilik)
CITRINE
MALZEME:
Hindistancevizi kreması 2 cl Muz 1/2 adet
Portakal suyu 6 cl Greyfurt suyu 6 cl
Şeker şurubu 2 cl
YAPILIŞI:
Muzu doğradıktan sonra blendırdan geçirin. Hindistancevizi kreması, portakal suyu, greyfurt suyu ve şeker şurubunu ekleyin. Shaker'da karıştırıp soğuttuktan sonra, bardağa doldurarak servis yapın. (1 kişilik)
IRISH COFFE
MALZEME:
Filtre kahve 8 cl. Kahverengi şeker 2 kaşık
Taze krema
YAPILIŞI:
Filtre kahveyle kahverengi şeker capuccino makinesinde şeker eriyene kadar ısıtılır. Üzerine taze krema rendelenmiş çikolata konularak servis edilir.
KAVUNLU COOL
MALZEME:
Kavun 1/2 adet Tozşeker 1/2 su bardağı
Su 1,5 su bardağı Limonata 4 su bardağı
Limon 1 dilim Portakal 1 adet
Kavunlu votka arzu edilirse Buz arzu edilirse
YAPILIŞI:
Kavunu ve portakalı soyup dilimleyin. Kevgirden bastırarak geçirip, suyunu bir kapta toplayın. Üzerine yarım su bardağı tozşeker ve ılıttığınız bir buçuk su bardağı suyu ekleyin. İyice karıştırın. Önceden hazırladığınız limonatayla karıştırarak 1 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce, buzu plastik bir kapta, plastik havan tokmağıyla döverek iyice ufalayın. Bardaklara eşit olarak paylaştırın. Dilerseniz 6 kapak kavunlu votka ekleyin. Bardağın kenarını limon dilimi ile süsleyip, servis yapın. (6 kişilik)