"Çevreni yaşat, geleceğini koru''

tuqqce

Daimi Üye
Üye
"Çevreni yaşat, geleceğini koru''
Kocaeli'nde ilköğretim öğrencilerinin “Çevreni Yaşat, Geleceğini Koru” kampanyası kapsamında 8 ayda topladığı 10 ton atık kağıt sayesinde 170 ağaç kurtuldu.

Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile Unilever Türkiye'nin 8 ay önce başlattığı “Çevreni Yaşat, Geleceğini Koru” Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi tamamlandı.

Unilever Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Şenel Erim, proje kapsamında Kocaeli'nin 7 ilçesinde 56 ilköğretim okulunda yaklaşık 17 bin öğrenciye çevre eğitimi verdiklerini belirtti.

Erim, çocuklara yeterli çevre eğitimi verilmesi ve topluma faydalı bireyler yetiştirilmesi amacıyla yürüttükleri projede, ilköğretim öğrencilerini faydalı birer toplum gönüllüsü yapmayı, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında, 1. sınıftan 7. sınıfa kadar yaklaşık 17 bin öğrenciye çevre eğitimi verdiklerini anımsatan Erim, şöyle konuştu:

“Öğrencilerde çevre bilinci oluştukça, okullara konulan geri kazanım kumbaralarının giderek daha fazla dolduğu gözlendi. Kocaeli'nin 7 ilçesinde 56 ilköğretim okulunda toplam 10 ton atık kağıt toplayan öğrenciler, 170 ağaçlık bir ormanın yok olmasını engellemiş oldu. Eğitim verdiğimiz öğrenciler, artık birer çevre dostu haline geldi. En fazla atık kağıdı toplayan okul ise ödül olarak DVD oynatıcısı, perde, projeksiyon ve 20 DVD'den oluşan sinema sistemi kazandı.”

“Daha sağlıklı ve temiz bir gelecek, çocukların eseri olacaktır” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Erim, “Üretimimizin önemli bir kısmını gerçekleştirdiğimiz Gebze fabrikamızın bulunduğu bölgedeki ilköğretim öğrencilerine çevre bilincini aşılamak istedik. Çocuklarımızın projeyi benimsemesinden ve başarılı sonuç elde etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

KURUMSAL TASARRUF POLİTİKASI

Çevrenin korunması ve çevre bilincinin uyandırılmasını kurumsal öncelik olarak benimsediklerini dile getiren Erim, sözlerine şöyle devam etti:

“Unilever Türkiye'nin, tüm üretim, depolama ve dağıtım tesisleri, ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi belgesine sahip bulunuyor. Bir yandan çevreye duyarlı ürünler geliştirmeye büyük önem verirken, diğer yandan da çevre bilincinin parçası olarak kurumsal tasarruf politikasını tüm çalışanları nezdinde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Uygulanan politika sayesinde 2000 yılından bu yana üretilen ürün başına su kullanımında yüzde 53, enerji tüketiminde yüzde 52 tasarruf sağlandı, katı atık miktarında ise yüzde 65 azalma yaşandı.”

kaynak:hürriyet sağlık
 
Geri
Üst