Chamonix Mont-Blanc Fransa Kayak Merkezi

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Chamonix Mont-Blanc Fransa Kayak Merkezi
chamonıx mont blanc kayak merkezi fransa,chamonıx mont blanc kayak merkezi nerdedir,chamonıx mont blanc kayak merkezinde ne yenir,chanomıx mont blanc kayak merkezi fransaya nasıl gidilir,chamonix mont blanc kayak merkezi hakkında bilgiler

Fransa’nın Blanc dağının eteklerinde yer alan Chamonix kasabası dünyaca ünlü bir dağ sporları merkezidir. 245 km²'lik alanıyla Fransa’nın dördüncü büyük ilçesidir. Bölgede yer alan kayak merkezleri Alplerin en yüksek Avrupa’nın 2. En yüksek tepelerine konuşlanmıştır.

Chamonix-Mont-Blanc 9,209 feetlik dikey yükseltisiyle ve 13.7 millik dünyanın en uzun parkurlarından birine sahip olmasıyla ünlüdür. 1924 yılında Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapması prestijini yükseltmiştir.
Aiguilles Rogues: Türkçesi Kızıl Tepeler olan Aiguilles Rogues 2.965 metre yüksekliğindedir. Ünlü dağcı Gaston Rebuffat bu dağın zirvesine çıkmıştır. 360 derece panoramik manzaraya sahip olan tepeler kayakçıların uğrak yeridir.

Aiguillue du Midi: 3.842 metrelik yüksekliği ile kendine hayran bırakan Aiguillue du Midi Fransız Alpleri içinde yer alır. 1955 yılında inşa edilmiş ve dünyanın en yüksek teleferiği bu bölgede yer almıştır.

Kayak yapma imkanı sağlayan bu pistlerin dışında Chamonix buz tırmanışı, kaya tırmanışı, ekstrem kayak, yamaç paraşütü gibi değişik sporların yapılmasına da imkan sağlar. Alp dağcıları için bir merkez olan bölgede Mont Blanc’in zirvesine çıkmak oldukça zordur. Temmuz ve Ağustos aylarında dağ bisikleti yapmaya imkan veren tepeler çeşitli ülkelerden binlerce sporcuyu ağırlar.7

Bölgede yer alan oteller ve dağ evleri konaklama ihtiyaçlarını karşılarken alışveriş merkezleri de ihtiyacınız olan kayak malzemelerini elde etmenizde size yardımcı olacaktır. Fransa’nın merkezine de uğrama imkanınız olduğu gibi birbirine yakın Avrupa kentlerini de ziyaret etme şansı yakalayabilirsiniz.
ch67.jpeg
ch.jpg
ch1.jpg
ch3.jpg
ch5.jpeg
ch6.jpg
ch8.jpg
ch9.jpg
 
Geri
Üst