Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!

zuzu65

Yeni Üye
Üye
Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!
ciğer yapmanın püf noktaları ciğer süt püf noktası ciger süt
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;



kuzu ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim

ardından kuşbaşı doğrayalım ve güzlece soğuk suda bolca yıkayalım..



Bir süzgeçe alıp; suyunu süzdürdükten sonra,

ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve

üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.



1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve

ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.

Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.



Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile

sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).



Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.

3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.



Yanında kızarmış patates,

ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve

arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..



Afiyet olsun..
 
Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!

benim etle sakatatla hiç aram yoktur özellikle sakatat ve tavuk hiç yemedim şimdiye kadar ama ciğerde süt duymamıştım paylaşayım dedim
 
Geri
Üst