Etiketler:
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    11.882
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0

    (Ciğerli) Sazak Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler :
    100 gr ciğer
    3 su bardağı su
    4 adet yeşil soğan
    bir tutam taze nane
    2 su bardağı pirinç
    1 çay firıcanı Antep fıstığı
    et suyu

    tuz, karabiber

    Yapılışı :

    Pirinci tuzlu suda onbeş dakika ıslatın. Bir tencerede yağı eritip. minik minik doğranmış ciğerleri kavurun. Pirinci süzüp, ilave edin. On dakika kavuıun. Doğranmış soğan, nane,fısıtk, tuz ve karabiberi
    karıştırın. 3-4 dakika daha kavurup, suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirip, servis yapın.


     
(Ciğerli) Sazak Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mercimekli pilav

    Mercimekli pilav

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Teflon...
  2. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  3. iç pilav

    iç pilav

    Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarin 40 gr Çam fıstığı 50 gr Soğan 200 gr Kuzu ciğeri 2 bardak Et suyu 1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Yenibahar 40 gr Kuşüzümü 1 demet Dereotu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba...
  4. Brüksel Lahanalı Pilav

    Brüksel Lahanalı Pilav

    Malzemeler 200 gr. Brüksel lahanası 2 su bardağı pilavlık kalite pirinç 3 ya da 4 bardak et suyu 40 gr. tereyağı Limonlu sıcak su (pirinci ıslatmak için) Tuz Yapılışı Ön hazırlık olarak, pilavlık pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Sonra, pirinci yıkayıp süzün. Beri yanda, Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın. Hepsini ortadan ikiye bölün....
  5. Ciğerli iç pilav yapımı

    Ciğerli iç pilav yapımı

    Bu konu; ciğerli iç pilavı yapımı ile ilgili bilgi vermektedir. Meleklerim eşim ciğeri çok sever ben de ciğerli tarifleri daha bir özenerek denerim. Henüz yeni öğrendiğim bu tarifi evimde pişirmedim ama çok güzel olacağına eminim. Ziyafet sofralarının baş tacı olacak olan içli pilavımızın yanına bir de kelekli marullu cacık ekledik mi hem farklı hem de lezzetli bir sofra hazırlamış...

Sayfayı Paylaş