Çikolata kisti için karbonat kullanan varmı ?

Uzman SühaN

Administrator
Çikolata kisti için karbonat kullanan varmı ?
Çikolata kisti , Endometriozis hastalığı olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. İçerisi genelikle kahverengi ve koyu renkli bir sıvı ile dolu olduğundan adı çikolata kistidir. Nedeni kesin olarak bilinmemekle beraber tedavisi mümkündür.



Çikolata kistinin belirtileri, ilişki esnasında ağrı, sancılı adet dönemi, kasıklarda aşırı ağrı, idrarda kan, hamile kalamama,dışkısa kan, bel ağrısı ,ishal ve kabızlık. Çikolata kistleri hamile kalmayı zorlaştırdığı gibi , kişinin sosyal hayatını da olumsuz etkilemktedir. Çikolata kistleri , çoğu kişide büyüklükleri 4-5 cm boyutlarındadır. Ancak bazen daha küçük boyutlarda da görülmektedir.

Çikolata kisti için karbonat.jpg



Çikolata kisti olan kadınlarda adet döneminde şiddetli kasık,karın bel ve bacak ağrısı görülmektedir. Ayrıca adet kanamasıda yoğun olmaktadır. Tedavisi genelde cerrahi girişimdir. İlaç tedavisiylede kistlerin yok olması sağlanabilmektedir. Çikolata kisti olanlarda ameliyat sonrası gebelik oranı %40 tır. Tabi kistin dşında üreme ile ilgili farklı sorunlar yok ise bu yüzdelik dikkate alınmalıdır. Ayrıca kadının yaşıda bu konuda önemlidir.

Çikolata kistinin doğal yollardan tedavisi ile ilgili son günlerde intrenet ortamın da bilgiler yer almakta. Çikolata kistini karbonat yardımıyla ortadan kaldırmak mümkünmüş.İddia odurki kabonatlı suyla çikolata kisti geçiyormuş. Bir çok kişi karbonatlı suyu denemiş ve olumlu sonuç almış. Çikolata kisti için karbonat nasıl kullanılır , çikolata kistine karbonat gerçekten iyi geliyormu ? Tüm ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Öncesi Çikolata kisti hamile kalmaya engelmidir? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.



Rahmin iç kısmını oluşturan ve adet kanamalarını sağlayan endometrium, adet döneminden sonra gelen dönemde 5 mm kadar bir kalınlığa sahip olur. Endometrium adet döngüsü sürecinde, vücuttaki bir takım hormonlar nedeni ile kalınlaşarak, adet döneminden önce 10 – 15 mm kalınlığına kadar ulaşır. Yumurtalıklardan atılan yumurta sperm ile buluşarak döllenirse, 1 hafta kadar bir sürede embriyo rahme ulaşır ve gebelik için hazırlık yapan rahme tutunarak gelişimini sürdürmeye başlar.

Yumurtalıklardan atılan yumurta eğer sperm tarafından döllenmez ise, kalınlaşan rahim içi tabakası adet kanaması ile birlikte vajina yolu ile dışarı atılır.

Nedeni kesin olarak bilinmemekle beraber endometrium dokusunun rahim haricinde başka bir bölgeye konumlanması (yumurtalıklar, karın iç kısmı, rahim üzeri) gerçekleşebilir. Endometrium dokuları rahim içinde sergiledikleri bu tutumu rahim harici başka bölgelere yerleştikleri zamanda her ay tekrar ederler. Aynı rahim içinde gerçekleşen kalınlaşma gibi, konumlandıkları başka alanlarda da kalınlaşma yaşanır ve kanama ile beraber dışarı atılır. Bu olmaması gereken döküntüler üreme sisteminde bulunan dokuların arasında yapışıklık oluşmasına yol açar ve bu durum çikolata kisti (endometriozis) olarak tanımlanır.

Çikolata kisti için karbonat;

Aslında bu kist bir nevi suyun az tüketilmesi veya vücuttaki PH dengesinin yetersiz olmasından kaynaklanır. O nedenle de karbonatın içeriğindeki alkali bu konuda çok etkilidir. Özellikle su ile beraber tüketildiğinde karbonat bu tür kadınsal kistlerin boyutlarında küçülmeye neden olarak kistlerin kadınlar üzerindeki etkilerinden kurtulmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle ameliyat yani cerrahi işlem istemeyen kişilerin denemesi ve değerlendirmesi gereken bir doğal kürdür. Karbonat ve su kürü günde belirli miktarlarda ve aralıklarda bol su ile tüketildiğinde yumurtalıklarda oluşan bu kistlerden kurtulabilmenin en etkili yöntemlerinden birisidir.

Alkali hale gelebilmek için öncelikli olarak kullanılacak karbonatın eczanelerden temi edilmesi gerekir. Herhangi bir yerden alınacak karbonatın yüzde yüz garantisi yoktur doğallık ve içerik açısından o nedenle eczanelerden alınarak kullanılmasında fayda vardır. Ayrıca özellikle en çok rağbet gören karbonat ise İngiliz karbonatı'dır. Bu tür çikolata kistlerin de karbonatın kullanılmasının en önemli nedeni bulunduğu ortamı alkali etmesinden ötürüdür. Başka bir şekilde adlandırırsak bulunduğu ortamı sağlıklı bir hale getirmesinden ötürü özellikle çikolata kistlerinin küçülerek etkisiz hale gelmesini sağlar.

Çikolata kisti için karbonatın kullanım şekli;

Öncelikle tekrar belirtilmesi gereken husus karbonatın eczanelerden temin edilmesidir. Daha sonra su ile iyice karıştırılarak eridiğinden emin olunması şeklinde sabah ve akşamları belirli miktarlarda tüketmek gerekir. Bir diğer önemli konuda öncelikle doktora gidip kistin varlığının ve boyutlarının belirginleştirilmesidir. Böylelikle çok yüksek ve büyük boyutlarda ise gün içerisinde yudum yudum az az tüketmek gerekebilir. O nedenle kistin boyutlarının bilinmesi ve gereken karbonatlı su miktarı belirlenmelidir. Bunların dışında sadece sağlığınız için bile günde belirli miktarlarda tüketilmesi gereken karbonatlı su kadınlar için her daim tüketilmesi gereken bir kürdür. Bu arada karbonatı hızlı eritmek için bir miktar kaynar su ilave ederek eridikten sonra içerisine soğuk su ilave edebilirsiniz ayrıca içme suyunuza ilave ederek tüm aile bireylerine içermekte daha birçok hastalığın oluşmasını engellemekte çok etkilidir.
 
Son düzenleme:
Kız arkadaşımın çikolata kisti var .Bu yüzden çocuğu olmuyordu. Ne pis bir hastalıkmış ya. Arkadaşım adet olurken sancıdan kıvranıyor, cinsel ilişkide canı yanıyor,adetliyken kusuyor .Bu karbonat işi baya baya kafama yattı adminim .Mutlaka arkadaşımı bu konuya yönlendireceğim
 
merhaba bende yarından itibaren ingiliz karbonatını deneyeceğim.işe yararsa burdan bu hastalıkta olan insanlara faydam dokunur diye yazacağım.
 
Merhaba, İngiliz karbonatı kullanımı sonrası deneyiminizi paylaşmanız bir çok kişiye ışık olucaktır. Olumlu yorumunuz için teşekkür ederiz
 
Merhabalar bende de çikolata kisti var acaba karbonatlı su ile giderilebilir mi? Yararını görenler olumlu sonuç alanlar yazabilir mi?
 
Merhaba, karbonatın çikolata kistine iyi geldiği hakkında internette bir çok veri var. Tabi burda önemli olan kistin boyutu . Kist çok büyük ise dikkatli olmak gerekir. Karbonat tüketimine geçmeden önce mutlaka hekiminize danışın.
 
Geri
Üst