çikolata soslu tavuk gögsü
çikolata soslu tavuk göğsü tatlısı çikolata soslu tavuk göğsü çikolatalı tatlısı tarifi tarifi
Malzemeler
Malzemeler
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket damla sakızı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket Çikolata Sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
- Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin. Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor.
- Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.
- Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz.
- Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.