1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.349
    Beğenilen Mesajlar:
    822
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Çikolata Tabanlı Karamelli Puding....

    Konu, 'Tatlılar' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Çikolata Tabanlı Karamelli Puding


    Malzemeler:

    Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir.

    3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
    1/4 su bardağı su
    1 su bardağı krema
    3 su bardağı süt
    1/4 su bardağı mısır nişastası
    2 yumurta
    1,5 tatlı kaşığı vanilya
    1/4 tatlı kaşığı tuz
    60gr bitter çikolata

    Hazırlanması:

    Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin. (karışım köpürmeye başlayacak.) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
    Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın.
    2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin. Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın.
    Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın.
    Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın. Üzerlerine karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.


     
Çikolata Tabanlı Karamelli Puding.... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Peynİr Pudİngİ

    Peynİr Pudİngİ

    PEYNİR PUDİNGİ Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 100 gram rendelenmiş gravyer peyniri, 3 yumurta, 20 gram un, 20 gram ve buna ilâveten 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 bardak süt, 1 kaşık kurutulmuş ekmek tozu, yeteri kadar tuz. Yapımı: 20 gram yağ, un ve kaynar sütle bir beşamel hazırlamalı. Beşameli soğuttuktan sonra bunu karıştırırken teker teker ve sırasıyle yumurtaların...
  2. Puding

    Puding

    Hayal kırıklıklarına ve başarısızlığa uğrayacaksınız.
  3. Mandalinalı puding;

    Mandalinalı puding;

    MANDALİNALI PUDİNG Malzemeler: Pudingi için: 1 litre süt 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 yumurta sarısı 3 çorba kaşığı badem 2 çorba kaşığı tereyağı Sos için: 5 adet mandalinanın suyu 2 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta HAZIRLANIŞI: —Öncelikle pudingi hazırlanılır. —Bunun için önce sütü, yumurtayı ve şekeri...
  4. Karamelli Ekler

    Karamelli Ekler

    karamelli ekler Karamelli Ekler Ekler hamuru için: 1,5 su bardağı su 1,5 su bardğı un 100 gram margarin 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 fiske tuz 4 adet yumurta Kreması için: 3,5 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin Üzeri için (karameli): 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı krema...
  5. Karamelli Dondurma

    Karamelli Dondurma

    Malzemeler 1 lt süt 1 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı toz salep 1 tatlı kaşığı nişasta Yapılışı Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin. Şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin. İyice eridiğinde ve altın rengini aldığında ocağı kapatın. Hazırladığınız karamele sütü azar azar yavaşça ekleyin. Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye...

Sayfayı Paylaş